Video σοκ: Δείτε τι συμβαίνει όταν σκάσει λάστιχο την ώρα που το φουσκώνετε


Ο συγκεκριμένος οδηγός ήταν πολύ τυχερός που κατάφερε να γλιτώσει από το συμβάν χωρίς να τραυματιστεί.

  • 27/12/2023

Πολλοί έχετε αναρωτηθεί τι θα μπορούσε να συμβεί αν προσπαθήσετε να φουσκώσετε ένα λάστιχο με κάποιο πρόβλημα σε βενζινάδικο. Στο παρακάτω video μας λύνονται κάποιες από τις απορίες, βλέποντας ένα αντίστοιχο περιστατικό σε σταθμό ανεφοδιασμού στο Maryland των ΗΠΑ. 

Στην συγκεκριμένη περίπτωση βλέπουμε μια καθημερινή συνθήκη με έναν οδηγό να προσπαθεί να φουσκώσει ένα προβληματικό λάστιχο. Το εμπρός δεξί λάστιχο στο Ford Focus που οδηγεί έχει κάποιο πρόβλημα στα πλαϊνά, καθώς ο οδηγός το έχει οδηγήσει για αρκετά χιλιόμετρα κλαταρισμένο, μέχρι να φτάσει στο βενζινάδικο

Όπως βλέπουμε στο video το λάστιχο μετά από λίγο κάνει μία δυνατή έκρηξη, από την οποία ο οδηγός τρομάζει και πετάγεται μακριά. Αυτό που δεν φαίνεται στο video είναι ότι η έκρηξη ήταν τόσο σφοδρή, που ουσιαστικά ξεκόλλησε το εμπρός φτερό, το οποίο βρέθηκε σε μεγάλη απόσταση πάνω σε ένα δέντρο!

Ο οδηγός στάθηκε αρκετά τυχερός στην συγκεκριμένη περίπτωση. Όσο για το ηθικό δίδαγμα, είναι προφανές; Αν υπάρχει κάποιο εμφανές πρόβλημα με την δομή του ελαστικού καλό θα ήταν να πάτε σε ένα εξειδικευμένο βουλκανιζατέρ και όχι να αυτοσχεδιάσετε στο βενζινάδικο. Λίγα λεπτά της ώρας ή κάποια ευρώ παραπάνω είναι σαφώς καλύτερα από την καταστροφή του αυτοκινήτου ή -το χειρότερο- έναν τραυματισμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Χειμερινά ελαστικά: Βρείτε όλες τις απαντήσεις για τη χρησιμότητά τους

Michelin Uptis: Τα ελαστικά χωρίς αέρα πάτησαν πρώτη φορά τους ευρωπαϊκούς δρόμους (video)

Έτσι θα μάθεις την ηλικία των ελαστικών στο αυτοκίνητο - Τι ισχύει με την ημερομηνία λήξης