Volkswagen Golf R: Αποκάλυψη στις 4 Νοεμβρίου


Το Golf όγδοης γενιάς συμπληρώνει σιγά σιγά το καρέ των εκδόσεών του. Σε τρεις περίπου εβδομάδες η Volkswagen θα παρουσιάσει την ισχυρότερη εκδοχή του, R.

  • Μιχάλης Κατωπόδης
  • 15/10/2020

Με ένα tweet που ανέβασε εχθές, ο οδηγός αγώνων της εταιρίας, Tanner Foust, πέρασε το ανάλογο μήνυμα. Ένα μικρό βίντεο, μερικών δευτερολέπτων, με μία σκοτεινή μάσκα από Golf αλλά με αναμμένα φώτα, ξεπροβάλλει στο πρώτο πλάνο. Κατόπιν ακολουθούν σκηνές από ένα T-Roc R να κινείται στο δρόμο (προφανώς ό,τι πιο κοντινό σε μοντέλο R…) και στο τέλος η ημερομηνία παρουσίασης του νέου Golf R, στις 4 Νοεμβρίου του 2020.  

Η κορυφαία έκδοση του Golf αναμένεται να κινείται από ένα πουσαρισμένο, δίλιτρο σύνολο, με ισχύ στην περιοχή των 310-330 ίππων. Η κίνηση θα μεταδίδεται σε όλους τους τροχούς, μέσω ενός DSG κιβωτίου, διπλού συμπλέκτη. Κρίνοντας από εικόνες που είχαν διαρρεύσει πριν από μερικούς μήνες, πέρα από την αυξημένη ισχύ, το Golf R θα διαφοροποιείται αισθητά και οπτικά, σε σχέση με το απλό Golf GTI. Οι δύο διπλές απολήξεις της εξάτμισης, οι μεγαλύτεροι τροχοί, οι βαμμένες μπλε δαγκάνες με το λογότυπο R, καθώς και οι πιο επιθετικοί προφυλακτήρες θα διαχωρίζουν αισθητικά τη συγκεκριμένη έκδοση από όλες τις υπόλοιπες.

Εμπορικά, το Golf R αναμένεται να βρει απέναντί του ένα σκληρό ανταγωνισμό. Θεωρώντας ότι δεν πρόκειται να κοιτά στα μάτια το ομόσταυλο Audi RS3, θα έχει παρόλα αυτά να αντιμετωπίσει προτάσεις όπως αυτές των Honda Type-R, Renault Megane R.S. Trophy, αλλά και τετρακίνητα μοντέλα όπως η μικρή Mercedes-AMG A35. Περισσότερα για το ποιόν, τα τεχνικά χαρακτηριστικά και τις δυνατότητές του θα γνωρίζουμε με την επίσημη παρουσίαση του αυτοκινήτου, στις 4 Νοεμβρίου, οπότε και θα επανέλθουμε σχετικά.