Volkswagen Golf R Vs Mercedes-AMG A45 S: Γερμανικός εμφύλιος για την κορυφή (Video)


Είναι οι εκατό και πλέον ίπποι που χωρίζουν τις ιπποδυνάμεις της Mercedes-AMG A45 S και του VW Golf R ικανοί, να κάνουν τη μεγάλη διαφορά στη μεταξύ τους κόντρα;

  • 21/4/2021

Είχατε προβλέψει ποτέ ότι η Volkswagen θα μπορούσε να ανταγωνιστεί με αξιώσεις μια Mercedes-Benz; Και μιλάμε για κανονική κόντρα ταχύτητας, αν και δεν τους χωρίζουν και λίγα πράγματα.

Εκτός της διαφοράς της τιμής της AMG A45S, η οποία είναι ακριβότερη κατά 30.000 ευρώ περίπου, σε σχέση με το Golf R, είναι και η ιπποδύναμη.

Αυτό αποφασίσαμε να ανακαλύψουμε βάζοντας κάτω τα δεδομένα. Ο 2λιτρος 4κύλινδρος υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας του VW Golf R αποδίδει 320 ίππους, ενώ ο αντίστοιχος, επίσης 4κύλινδρος turbo 2 λίτρων της AMG A45 S έχει 421 ίππους.

Και τα δύο hot hatches είναι τετρακίνητα και εξοπλίζονται με αυτόματα κιβώτια ταχυτήτων, αν και της Mercedes διαθέτει οκτώ σχέσεις, ενώ του VW επτά.

Με 100 ίππους και πλέον διαφορά λοιπόν, η μυώδης AMG φαίνεται πως έχει μεγάλο πλεονέκτημα, αλλά μη βιάζεστε να βγάλετε συμπεράσματα από τώρα.

Τα 100 παραπανίσια κιλά που ζυγίζει η Mercedes σε σύγκριση με το VW, αλλά και η κλιμάκωση των κιβωτίων ειδικά στις υψηλότερες ταχύτητες παίζουν το δικό ρόλο.

Πάντως η υπεροχή της A45 S είναι σαφέστατη. Μπορεί στις χαμηλότερες ταχύτητες να μην φαίνεται και τόσο, αλλά όταν τα χιλιόμετρα αρχίσουν και ανεβαίνουν, η απόσταση μεγαλώνει. Το δίλλημα όμως παραμένει. Δικαιολογείται η τόσο μεγάλη χρηματική διαφορά;