Volkswagen GTI ΜΚ8 BBS Concept: Συνδυάζοντας το παρελθόν και το παρόν


Το Volkswagen Golf GTI έχει ορίσει την κατηγορία των hot hatch εδώ και δεκαετίες και το νέο Golf GTI ακολουθεί την παράδοση. Όμως μερικές φορές μπορείς να κοιτάξεις και στο παρλεθόν των βελτιώσεων.

  • 13/8/2021

Έτσι ένας λάτρης της Volkswagen στη Φιλαδέλφεια, ο Jamie Orr, εργάστηκε με την VW των ΗΠΑ στην υλοποίηση ενός concept που εισάγει μια γερή δόση του παρελθόντος στην τελευταία γενιά. Η έμπνευση για το concept ήταν μια έκδοση Mk2 του GTI που αντικατέστησε τη μοναδική γενιά GTI που κατασκευάστηκε στις ΗΠΑ το 1984.

Με 245 ίππους, το νέο GTI προσφέρει περισσότερη ισχύ από οποιαδήποτε προηγούμενη γενιά, που ολοκληρώνεται με ένα πλήρως ανανεωμένο εσωτερικό. Παρόλο που η μεγάλη εξατομίκευση είναι κάτι που συνυπάρχει με το GTI, ο Orr εντυπωσιάστηκε τόσο από το αυτοκίνητο παραγωγής που ήθελε να αφήσει το αυτοκίνητο να μιλήσει από μόνο του. «Θέλαμε να διατηρήσουμε την ψυχή του Mk8, οπότε προχωρήσαμε με πιο παραδοσιακές τροποποιήσεις. Αλλά αφήσαμε το εσωτερικό, το αμάξωμα και τον κινητήρα ακριβώς όπως ήλθαν από το εργοστάσιο », είπε ο Orr.

«Πάρτε για παράδειγμα αυτά τα καθίσματα με τον εντυπωσιακό κόκκινο σχεδιασμό - είναι απλά φανταστικά. Η αλλαγή οποιουδήποτε από αυτά θα ήταν ντροπή». Ο Orr και η ομάδα του άλλαξαν τους τροχούς, δίνοντας στο Mk8 μια κλασική εμφάνιση με ένα σετ BBS 19x9 Super RS ??- με το εμβληματικό μοτίβο «βάφλας» της BBS - με ελαστικά 235/35-R19 D7. Στη συνέχεια, ο Orr χαμήλωσε το αυτοκίνητο. "Ξεκινήσαμε με ένα σύνολο ελατηρίων της H&R για το Mk8", λέει ο Orr. «Το πίσω μέρος είναι εργοστασιακό, αλλά σχεδίασα ξανά τα εμπρός επειδή ήθελα να ρυθμίσω τη γωνία κάμπερ, οπότε είναι περισσότερο ένα προσαρμοσμένο μείγμα εξαρτημάτων της H&R.» Ο Orr ήταν ιδιαίτερα ευχαριστημένος με τη νέα εξάτμιση από την Borla, την πρώτη διαθέσιμη για το νέο GTI, το οποίο «είναι μόνο ένα απλά ένα βήμα πιο πέρα» από αυτήν του εργοστασιακού μοντέλου. Τέλος, του έδωσε την αλά BBS ρετρό κόκκινη και μαύρη vintage διακόσμηση με γραμμές που τρέχουν περιμετρικά το αμάξωμα και μαύρες λωρίδες στο καπό.