Volkswagen και Mahindra υπογράφουν συμφωνία συνεργασίας για εξαρτήματα ηλεκτρικών οχημάτων


Η μεγάλη ινδική κατασκευάστρια εταιρεία SUV Mahindra σκοπεύει να εξοπλίσει την δική της Born Electric Platform με εξαρτήματα από την ηλεκτρική πλατφόρμα MEB της Volkswagen.

  • 22/5/2022

Η Volkswagen και η Mahindra διερευνούν τη δυνατότητα χρήσης εξαρτημάτων της ηλεκτρικής πλατφόρμας MEB για τη νέα πλατφόρμα «Born Electric Platform» της Mahindra. Και τα δύο μέρη ανακοίνωσαν σήμερα την σύναψη συμφωνίας συνεργασίας στις 18 Μαΐου για να αξιολογήσουν τις δυνατότητες συνεργασίας τους.

Η Mahindra θέλει να εξοπλίσει την πλατφόρμα της Born Electric Platform με ηλεκτρικά εξαρτήματα από τη MEB, όπως ηλεκτρικούς κινητήρες, εξαρτήματα συστήματος μπαταρίας και στοιχεία μπαταρίας.

Σχεδιασμένη ως πλατφόρμα ανοιχτού οχήματος, η ηλεκτρική πλατφόρμα MEB και τα εξαρτήματά της επιτρέπουν στους κατασκευαστές αυτοκινήτων να δημιουργήσουν το χαρτοφυλάκιό τους με πολλά διαφορετικά ηλεκτροκίνητα οχήματα, γρήγορα και με οικονομία κλίμακος.

Ο κοινός στόχος των δύο εταιρειών είναι να «εξηλεκτρίσουν» την ινδική αγορά αυτοκινήτου, μια από τις σημαντικότερες αγορές της ασιατικής ηπείρου με μεγάλη ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια.

Η Ινδία είναι μία από τις 5 πρώτες αγορές αυτοκινήτων παγκοσμίως με περίπου τρία εκατομμύρια οχήματα να πωλούνται ετησίως. Σύμφωνα με τις τρέχουσες προβλέψεις, η αγορά θα μπορούσε να αυξηθεί στα πέντε εκατομμύρια οχήματα έως το 2030. Μέχρι στιγμής, η τοπική αγορά κυριαρχείται από οχήματα με κινητήρες ντίζελ και βενζίνης.

Στη Διάσκεψη για το Κλίμα που έγινε 2021 στη Γλασκώβη, η Ινδία ανέλαβε να κάνει στροφή αποκλειστικά και μόνο στα επιβατικά αυτοκίνητα και φορτηγά μηδενικών εκπομπών ρύπων, ξεκινώντας από το 2035.

Ο Thomas Schmall, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου Volkswagen για την Τεχνολογία και Διευθύνων Σύμβουλος της Volkswagen Group Components δήλωσε στο πλαίσιο της συμφωνίας: «Η Mahindra είναι πρωτοπόρος στον χώρο της ηλεκτρικής μετακίνησης στην Ινδία και εξαιρετικός συνεργάτης για την ηλεκτρική μας πλατφόρμα MEB. Μαζί με τη Mahindra, θέλουμε να συμβάλουμε σημαντικά στην ηλεκτροκίνηση της Ινδίας, μιας τεράστιας αγοράς αυτοκινήτων με τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης και μεγάλη σημασία για την προστασία του κλίματος. Είναι άλλο ένα απόδειξη ότι το MEB είναι τόσο τεχνολογικά τελευταίας τεχνολογίας όσο και εξαιρετικά ανταγωνιστικό από άποψη κόστους. Το MEB εξελίσσεται έτσι σταδιακά στην κορυφαία ανοιχτή πλατφόρμα για την ηλεκτροκίνηση, δημιουργώντας σημαντικό όγκο και οικονομίες κλίμακας. Αυτό είναι ζωτικής σημασίας για κάθε εταιρεία στον κόσμο των EV και το κλειδί για ανταγωνιστικές λύσεις για τους πελάτες μας».