Volkswagen: Οι πελάτες μας παραγγέλνουν περισσότερα diesel οχήματα


Ο κλάδος επιβατικών στην Γερμανία ανακοίνωσε πως η αναλογία των diesel πωλήσεων έφτασε το 2018 στο 43%.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 31/1/2019

Κάτι πολύ εντυπωσιακό και σημαντικό αν σκεφτεί κανείς πως το 2017 ήταν στο 39% και ειδικότερα όταν μιλάμε για την εταιρία από την οποία ξεκίνησε το dieselgate. Όπως φαίνεται όμως το γερμανικό αγοραστικό κοινό δεν έχει επηρεαστεί και τόσο πολύ από αυτά που ακούγονται για τις απαγορεύσεις και το ποσοστό των diesel για το 2018 στην γκάμα της Volkswagen αποτελεί μία ένδειξη πως η πετρελαιοκίνηση είναι… «πολύ σκληρή για να πεθάνει».

Χαρακτηριστικό είναι πως το ενδιαφέρον για τα πετρελαιοκίνητα αυξήθηκε κατά πολύ στους ιδιώτες αγοραστές. Σχεδόν διπλασιάστηκε αφού από το 15% του 2017 πέρυσι το ποσοστό των ιδιωτών που προτίμησαν diesel αυξήθηκε στο 27%.

"Στη Γερμανία γίνονται πολλές συζητήσεις γύρω από το ντίζελ που συχνά είναι φορτισμένες και πέρα από την πραγματικότητα. Λόγω των υψηλών επιπέδων απόδοσης η πετρελαιοκίνηση θα παραμείνει μα σημαντική τεχνολογία για πολλά χρόνια ενάντια στην κλιματική αλλαγή και προς όφελος των οδηγών που κάνουν μεγάλες αποστάσεις» δηλώνει ο διευθυντής πωλήσεων συσκευασίας στην Volkswagen, ο Jürgen Stackmann.

Οι πετρελαιοκινητήρες εκπέμπουν κατά μέσο όρο περίπου 15% λιγότερο διοξείδιο του άνθρακα και το ποσοστό αυτό αυξάνεται στα μεγαλύτερου όγκου και κυβισμού αυτοκίνητα. Παράλληλα οι εκπομπές οξειδίων του αζώτου στα νέας τεχνολογίας ντίζελ έχει φτάσει στα προβλεπόμενα όρια από την Ε.Ε.