Volkswagen: Πράσινο φως για το ID. Space Vizzion


Όπως φαίνεται, οι Γερμανοί έχουν πάρει στα σοβαρά την ηλεκτρική μετάβαση και έχουν ξεκινήσει έναν αγώνα δρόμου ώστε να δημιουργήσουν μία πλήρη γκάμα μοντέλων ID.

  • Μιχάλης Κατωπόδης
  • 18/11/2020

Εμπορικά ήδη κυκλοφορεί στη χώρα μας το πρώτο μοντέλο της Volkswagen, ID. 3 ενώ είναι θέμα χρόνου να δούμε και το ID. 4 στους Ελληνικούς δρόμους. Οι ιθύνοντες της εταιρίας προετοιμάζουν ακολούθως μικρότερα αλλά και μεγαλύτερα οχήματα της ίδιας γκάμας, που θα τα δούμε μέσα στα επόμενα χρόνια. Όσο για την τελευταία εξέλιξη, προέρχεται από το λογαριασμό LinkedIn του CEO της VW, Ralf Brandstätter.

Με μία ανάρτηση του στο γνωστό μέσο δικτύωσης, ο Brandstätter ανέφερε πως ξεκινά το πρόγραμμα «Aero B», το οποίο αφορά ένα ηλεκτρικό shooting brake μοντέλο. Ταυτόχρονα, συνδύασε το εν λόγω κείμενο με φωτογραφίες του, όπου στέκεται δίπλα από το ID. Space Vizzion. Αυτό θα βασίζεται στη ΜΕΒ, τη νέα ηλεκτρική πλατφόρμα της φίρμας, ενώ θα προσφέρει αυτονομία τουλάχιστον 700 km, με βάση τον αυστηρότερο κύκλο μετρήσεων WLTP.

Λογικά, θα είναι πιο αεροδυναμικό από το ID. 4, πράγμα που έχει άμεσο αντίκτυπο σε επιδόσεις και κατανάλωση. Όσο για τους κινητήρες, ακόμη είναι νωρίς για επίσημες πληροφορίες. Eικάζεται όμως ότι θα ξεκινάει από μία βασική έκδοση 204 PS, με κίνηση στον πίσω άξονα και θα ανεβαίνει στην περιοχή των 300 ίππων, με τετρακίνηση, στις ισχυρότερες εκδοχές του.

Ειδικά για τις αγορές της Ευρώπης, όπου αρέσκονται στα αμαξώματα station, ένα τέτοιο μοντέλο, με τόσο αυξημένη αυτονομία, είναι σίγουρο ότι θα βρει το ανάλογο κοινό. Τώρα σε ό,τι αφορά τη Volkswagen, η προσθήκη ενός ακόμη ηλεκτρικού μοντέλου στη φαρέτρα της θα ισχυροποιήσει τη θέση που θέλει να αποκτήσει στο ηλεκτρικό γίγνεσθαι και ταυτόχρονα θα τη φέρει λίγο πιο κοντά στο στόχο της, να πουλάει 1 εκ. ηλεκτρικά οχήματα ετησίως, μέχρι το έτος 2025.