Volkswagen Talagon: Το SUV των ρεκόρ


Το Volκswagen Talagon αποτελεί και επισήμως το μεγαλύτερο σε διαστάσεις SUV της γερμανικής φίρμας, ξεπερνώντας σε μήκος τα 5,1 μέτρα.

  • 22/4/2021

Η Volkswagen πιστεύει πως η κινέζικη αγορά χρειάζεται περισσότερα οχήματα ελευθέρου χρόνου, έτσι προχώρησε στην παγκόσμια πρεμιέρα του Talagon κερδίζοντας με το σπαθί του ή αν προτιμάτε με τις διαστάσεις του τον τίτλο του μεγαλύτερου SUV στην ιστορία της γερμανικής φίρμας.

Το Talagon, η πρωτότυπη εκδοχή του οποίου είχε παρουσιαστεί πριν από 2 χρόνια πριν στην έκθεση αυτοκινήτου της Σαγκάης και φέτος επέστρεψε στην έκδοση παραγωγής του, προορίζεται για την κινεζική αγορά.

 Με μήκος 5,11 μέτρων, πλάτος 2 μέτρα και ύψος 1,8 μέτρα, είναι το μεγαλύτερο SUV της Volkswagen μέχρι στιγμής, όντας 11,2 εκατοστά μεγαλύτερο σε μήκος από το μέχρι σήμερα γνωστό Atlas.

Το VW Talagon έχει την ικανότητα να φιλοξενήσει έως και επτά επιβάτες, ανάλογα με την τοποθέτηση των καθισμάτων, και εκτός από το τριάκτινο τιμόνι του, δεν παρουσιάζει καμία άλλη ομοιότητα με το Atlas στο εσωτερικό του.

Το ταμπλό του έχει ένα μοντέρνο σχεδιασμό με μία μεγάλη οθόνη ψυχαγωγίας δίπλα σε διάφορα ψηφιακά όργανα χειρισμού.

Το VW Talagon Θα κυκλοφορήσει με διάφορα κινητήρια σύνολα, ένα εκ των οποίων είναι και ο V6 κινητήρας των 2,5 λίτρων, ο οποίος συνδυάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη μεταφέροντας την κίνηση σε όλους τους τροχούς.

Υπάρχουν επίσης αναφορές για την τοποθέτηση κάτω από του μακρύ καπό του VW Talagon ενός υπερτροφοδοτούμενου κινητήρα χωρητικότητας 2 λίτρων, η απόδοση του οποίου θα ξεπερνά τους 200 ίππους.