Volvo & Geely μαζί για την κατασκευή νέων κινητήρων και υβριδικών συνόλων


Παρόλο που η σουηδική εταιρία έχει ως στόχο το 50% των πωλήσεων της να είναι ηλεκτρικά είναι αδύνατο να εγκαταλείψει την εξέλιξη νέων κινητήρων.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 7/10/2019

Προς μία ξεχωριστή επιχείρηση που θα αναδειχθεί σε έναν παγκόσμιο προμηθευτή νέας γενιάς κινητήρων εσωτερικής καύσης και υβριδικών εκδοχών πορεύονται από κοινού η Volvo και η Geely. Τα συστήματα πρόωσης που θα παράγονται από αυτή την επιχείρηση θα τοποθετούνται σε αυτοκίνητα των Volvo, Lotus, Lynk & CO και Geely Auto, καθώς και σε τρίτους κατασκευαστές, όπως αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση της σουηδικής εταιρίας.

Μέσα από αυτή την επιχείρηση η Volvo θα μπορέσει να επικεντρωθεί στην παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων και να πετύχει το στόχο πωλήσεων του 50% σε ηλεκτρικά και το υπόλοιπο 50% σε υβριδικά έως το 2025. Η Volvo έχει από τους υψηλότερους μέσους όρους CO2 ως κατασκευαστής στην Ευρώπη.

Πολύ σημαντικό είναι πως δεν αναμένεται καμία περικοπή προσωπικού, αλλά ενίσχυση και ανακατατάξεις. Συγκεκριμένα, η νέα επιχείρηση θα απασχολεί περίπου 3.000 εργαζόμενους από τη Volvo Cars και περίπου 5.000 υπαλλήλους από την παραγωγή κινητήρων καύσης της Geely, συμπεριλαμβανομένων των δραστηριοτήτων έρευνας και εξέλιξης, προμηθειών, πληροφορικής κ.α.

"Τα υβριδικά αυτοκίνητα χρειάζονται τις αποδοτικότερες μηχανές εσωτερικής καύσης. Αυτή η νέα μονάδα παραγωγής θα έχει τους πόρους, το μέγεθος και την τεχνογνωσία για την αποτελεσματική εξέλιξη αυτών των κινητήριων μονάδων », δήλωσε ο Hakan Samuelsson, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Volvo Cars. Οι λεπτομέρειες για τη νέα επιχείρηση βρίσκονται σε εξέλιξη και υπόκεινται σε διαπραγματεύσεις σε επίπεδο συνδικαλιστικών οργανώσεων καθώς και σε εγκρίσεις από το διοικητικό συμβούλιο του ομίλου και τις αρμόδιες αρχές.