Volvo και Apple: Δείτε το CarPlay στο νέο XC90 (video)


Δείτε πως θα λειτουργεί το CarPlay στα μελλοντικά αυτοκίνητα της Volvo.

  • 5/3/2014

Δείτε πως θα λειτουργεί το CarPlay στα μελλοντικά αυτοκίνητα της Volvo.

Το CarPlay της Apple υπόσχεται μία νέα εμπειρία στην οδήγηση, τουλάχιστον για τους οδηγούς που δεν μπορούν να αποχωριστούν στιγμή το iPhone ή το iPad τους.

Το νέο σύστημα infotainment, που κάνει ντεμπούτο στην 84η Διεθνή Εκθεση Αυτοκινήτου στη Γενεύη, αποτελεί «τον πιο έξυπνο, ασφαλή και διασκεδαστικό τρόπο για χρήση του iPhone στο αυτοκίνητο», όπως τουλάχιστον υποστηρίζει η Apple.

Στην πράξη, το CarPlay παρέχει στους οδηγούς έναν άμεσο τρόπο για χρήση του τηλεφώνου και των χαρτών πλοήγησης, την ακρόαση μουσικής και την πρόσβαση στα γραπτά μηνύματα.

Όλα αυτά, έυκολα και γρήγορα, με ένα άγγιγμα της οθόνης ή με φωνητικές εντολές, καθώς η πρόσβαση στην υπηρεσία μπορεί να γίνει από την οθόνη αφής του αυτοκινήτου, ή από ένα κουμπί στο τιμόνι που θα ενεργοποιεί το σύστημα φωνητικών εντολών.

Ηδη, Ferrari, Mercedes-Benz και Volvo, ανακοίνωσαν ότι θα ενσωματώσουν το CarPlay στα μοντέλα τους.

Μπορεί μάλιστα ο αντικαταστάτης του «αειθαλούς» πλέον XC90, του μεγάλου premium SUV της σουηδικής εταιρίας, να αργήσει μέχρι να φτάσει στις αντιπροσωπείες της Volvo, μπορούμε όμως να πάρουμε μία... γεύση από το πλήρως ψηφιακό εσωτερικό του νέου SUV από το video που έδωσε στη δημοσιότητα η εταιρία. Μέσω του video αυτού μπορούμε να πάρουμε μία ίδεα για το πόσο εύκολος θα είναι ο χειρισμός του νέου CarPlay στο μελλοντικό Volvo XC90.