Volvo: Ρεκόρ πωλήσεων για το πρώτο εξάμηνο του 2018


Οι πωλήσεις της Volvo αυξήθηκαν κατά 18% στην Κίνα κατά τον περασμένο Ιούνιο, ενώ μεγάλη ήταν η ζήτηση για τα μοντέλα της σουηδικής εταιρείας και στις ΗΠΑ.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΣΩΤΗΡΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΑΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 4/7/2018

Η Volvo ανακοίνωσε για τον Ιούνιο αύξηση των πωλήσεών της σε παγκόσμιο επίπεδο κατά 18% σε σχέση με το Μάιο. Ο αριθμός των μονάδων ήταν 64.058, ενώ πολύ μεγάλη ήταν η ζήτηση για μοντέλα της Volvo σε όλες τις αγορές, ιδιαίτερα σε αυτές τις Κίνας και των ΗΠΑ.

Σε επίπεδο πωλήσεων εξαμήνου, αφού ξεπεράσαμε ήδη το α’ μισό της χρονιάς, η αύξηση που καταγράφηκε (317.639 μονάδες) ήταν της τάξης του 14%, επίδοση που αποτελεί ρεκόρ εξαμήνου. Πρόκειται για αποτελέσματα, που φέρνουν την εταιρεία ακόμα πιο κοντά στο στόχο της επίτευξης του ρεκόρ περισσότερων πωλήσεων όλων των εποχών. Μάλιστα, το 2018 είναι η 5η συνεχόμενη χρονιά, που προκύπτουν ρεκόρ πωλήσεων.

Οι ταξινομήσεις στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 35%, χάρη στην αυξημένη ζήτηση του κοινού για τα SUV XC60 και XC90. Σε ό,τι αφορά την Κίνα, τη μεγαλύτερη αγορά για τη Volvo, η αύξηση έφτασε σε ποσοστό το 16%, χάρη στις αυξημένες πωλήσεις των XC60 και S90, που παράγονται στην ασιατική χώρα. Η Volvo ανακοίνωσε για την Ευρώπη αύξηση της τάξης του 11%, η οποία οφείλεται κατά κύριο λόγο στο νέο XC40.

Η Volvo προειδοποίησε ότι η οικονομική διαμάχη ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα είναι σε θέση να υπονομεύσει τα σχέδιά της για τη δημιουργία πάνω από 4.000 θέσεων εργασίας στην αμερικανική πολιτεία της Νότιας Καρολίνας, όπου οι Σουηδοί εγκανίασαν τον περασμένο μήνα ένα νέο εργοστάσιο, το οποίο θα εξυπηρετήσει την παραγωγή για την εγχώρια αγορά.