Volvo XC40 Τ3: Life at its best


Το XC40, η σουηδική premium πρόταση στην πιο δημοφιλή κατηγορία, αυτή των compact SUV, εστιάζει στη μοναδική εμπειρία οδήγησης και, απαλλαγμένο από οτιδήποτε επιτηδευμένο ή περιττό, συνδυάζει τις παραδοσιακές αξίες της Volvo, βάζοντας στο επίκεντρο τον άνθρωπο.

  • 14/12/2020

Με τo XC40, οι σχεδιαστές της Volvo επιχείρησαν μια ριζική τομή στα καθιερωμένα της κατηγορίας και το αποτέλεσμα είναι ένα SUV με δυναμική και νεανική σχεδίαση, αλλά και πρωτόγνωρη λειτουργικότητα. Κι αυτό με αμάξωμα μήκους 4,425 μέτρων που το καθιστά συμπαγές και ευέλικτο.

Πρωτότυπα χρώματα και μεγάλη γκάμα συνδυασμών (για παράδειγμα, η δυνατότητα επιλογής διαφορετικού χρώματος για την οροφή) δίνουν στους αγοραστές του μοντέλου την ευκαιρία να εκφράσουν το προσωπικό τους ύφος με μια πλούσια παλέτα styling.

Από την άλλη, με 211 mm απόστασης του πατώματος από το έδαφος, μπορεί να κινηθεί οπουδήποτε αποδεικνύοντας με τον πιο εμφατικό τρόπο ότι το XC40 είναι ένα γνήσιο αυτοκίνητο SUV.

Στο εσωτερικό, το συμπαγές σουηδικό μοντέλο διαθέτει καινοτομίες που πρώτη φορά εμφανίζονται στην κατηγορία, όπως ο ψηφιακός πίνακας οργάνων, η κεντρική οθόνη αφής και το σύστημα Volvo On Call στο βασικό εξοπλισμό, ενώ το Sensus, το σύστημα πληροφόρησης και ψυχαγωγίας με τη μεγάλη κατακόρυφη οθόνη αφής, δίνει πρόσβαση σε μια σειρά λειτουργιών με διαισθητικό τρόπο. Παράλληλα, τόσο στο σαλόνι, όσο και στο χώρο αποσκευών με χωρητικότητα 460 λίτρα προσφέρονται πολλές έξυπνες λύσεις αποθήκευσης.

Hi-Tech

Το XC40 είναι το πρώτο μοντέλο της Volvo που βασίζεται στη νέα πλατφόρμα CMA (Compact Modular Architecture) και ενσωματώνει πρωτοποριακές τεχνολογίες, που παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στις Σειρές 60 και 90, καθώς και το σύστημα ημι-αυτόνομης οδήγησης Pilot Assist, που αποτελεί σημαντικό στοιχείο της ομπρέλας συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού.

Ανάμεσα στα προηγμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας του XC40 ξεχωρίζουν τα συστήματα Αποφυγής εμπρόσθιων συγκρούσεων City Safety τελευταίας γενιάς, Αποφυγής εκτροπής από το δρόμο Run-Off Road Mitigation και Αποφυγής συγκρούσεων με οχήματα που κινούνται στο αντίθετο ρεύμα Oncoming Lane Mitigation.

Ακόμη Σύστημα υποβοήθησης διατήρησης λωρίδας, Σύστημα προστασίας από πλευρικές συγκρούσεις στα εμπρός καθίσματα, Σύστημα προστασίας αυχένα και πλάτης στα εμπρός καθίσματα, Σύστημα υποβοήθησης αποφυγής εμπρόσθιας σύγκρουσης, Αναγνώριση Οδικής Σήμανσης, Φώτα προειδοποίησης απότομου φρεναρίσματος και Ρυθμιζόμενος περιοριστής ταχύτητας τα οποία σε κρίσιμες συνθήκες προσφέρουν πολύτιμη βοήθεια στον οδηγό καθώς και υψηλότατο επίπεδο ασφάλειας.

Easy living

Μεταξύ των εξοπλιστικών εκδόσεων Momentum, R-Design και Inscription και της πληθώρας κινητήριων συνόλων ξεχωρίζει η βασική κινητήρια έκδοση T3 FWD με αυτόματο κιβώτιο που φέρνει τα οφέλη της προηγμένης τεχνολογίας, της αποδοτικότητας και της ευκολίας οδήγησης σε ένα ευρύ κοινό.

Η μονάδα ισχύος των 1,5 λίτρων με απόδοση 163 ίππων και 265 Nm ροπής συνδυάζεται με την άνεση και την ανώτερη οδηγική αίσθηση ενός αυτόματου κιβωτίου 8 σχέσεων, το οποίο συνεργάζεται άψογα με τον κινητήρα, το πλαίσιο και τα συστήματα του αυτοκινήτου.

Επίσης, όπως άλλωστε συμβαίνει με όλα τα μοντέλα της Volvo, ο οδηγός μπορεί να επωφεληθεί τα μέγιστα από τις δυνατότητες του συνόλου καθώς το XC40 ενσωματώνει Drive modes με επιλογή προγράμματος οδήγησης (Comfort, Dynamic, Eco, Individual, Οff-road), αναλόγως συνθηκών και… διάθεσης. Έτσι, μπορεί να κινηθεί εξαιρετικά αποδοτικά με κατανάλωση 7,1 L/100 km σύμφωνα με τον νέο κύκλο μετρήσεων WLTP επιταχύνοντας παράλληλα στα πρώτα 100 km/h από στάση σε μόλις 9,6 sec.

Την ανώτερη εικόνα ενός premium συνόλου συμπληρώνουν τα πλούσια πακέτα στάνταρ εξοπλισμού ανέσεων που πολύ απλά σας… καλομαθαίνουν. Το Volvo XC40 T3 είναι διαθέσιμο με άμεση παράδοση και επιπρόσθετα οφέλη για παραγγελίες ως το τέλος του 2020.

Επίσης, όπως όλα τα μοντέλα Volvo, συνοδεύεται από 5 χρόνια εγγύηση. Τελικά, το XC40 δεν είναι απλά ένα ακόμη SUV είναι… attitude. Μπορείτε να διαμορφώστε το δικό σας XC40 εδώ.