Volvo XC60: Σουηδική πολυτέλεια και υπεροχή


Το τεχνολογικά και αισθητικά αναβαθμισμένο XC60 δείχνει ότι στη Volvo δεν κοιτάζουν απλώς προς το μέλλον. Το ορίζουν με τον τρόπο που ξέρουν καλύτερα από όλους. 

  • 1/10/2020

Ασφαλέστατο, υβριδικό, ηλεκτροκίνητο, δυναμικό, γοητευτικό, καινοτόμο. Πώς μπορείς να πεις όλα αυτά εν συντομία; Μόνο με έναν τρόπο: Volvo XC60. Το ξεχωριστό SUV μοντέλο της σουηδικής αυτοκινητοβιομηχανίας, έφερε την επανάσταση στην κατηγορία με το στυλ του, τα συστήματα ασφαλείας για επιβάτες, πεζούς και δικυκλιστές, αποτέλεσε αντικείμενο μελέτης και αντιγραφής.

Για περισσότερο από μία δεκαετία, το XC60 διακρίνεται διαρκώς, ορίζει τα κατασκευαστικά δεδομένα στην κατηγορία του (ουσιαστικά, επιβάλλει πώς πρέπει να είναι τα compact SUV) και είναι best seller για τη Volvo. Αν η άσκηση είναι το θεμέλιο της μάθησης, στη Volvo γνωρίζουν πάρα πολλά. Κι αυτό επειδή για τους ανθρώπους της η εξάσκηση στην εφαρμογή καινοτομιών είναι τρόπος ζωής.

Πολυτελέστατο

Με πωλήσεις που ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο, το XC60 αποτελεί τον καλύτερο πρεσβευτή των κατασκευαστικών αξιών και του εταιρικού DNA της Volvo. Πώς αλλιώς να εξηγήσεις την προτίμηση του αγοραστικού κοινού;

Η προσήλωση των Σκανδιναβών στην απλή μορφή, στην πολυτέλεια, στην πρακτικότητα, στην ασφάλεια και βεβαίως στην προστασία του περιβάλλοντος είναι απαράμιλλη. Γνωρίζουν καλύτερα από όλους ότι το περιβάλλον το δανειστήκαμε από τις επόμενες γενιές και πρέπει να το φυλάξουμε ως το πολυτιμότερο αγαθό. Και το XC60 είναι θεματοφύλακας γι’ αυτόν τον σκοπό. 

Το νέο μοντέλο είναι δυναμικό σε σχεδίαση και πολύ ελκυστικό. Ο αρμονικός συνδυασμός έντονων γραμμών με τα χαρακτηριστικά LED φώτα «Thor’s Hammer» και τη μεγαλοπρεπή μάσκα, αναδεικνύει την ταυτότητα, την πολυτέλειά του και το μοναδικό στυλ του.

Στο εσωτερικό, έγινε περισσότερο φιλόξενο για τους επιβάτες του στους οποίους προσφέρει κορυφαία ευρυχωρία και εκπληκτική ποιότητα κατασκευής.

Tα υπέροχα σε ποιότητα, αίσθηση και όψη υλικά που διακοσμούν το σαλόνι του, έχουν μια μοναδική εικόνα, αποπνέουν θαλπωρή και σε κάνουν να αισθάνεσαι οικεία από την πρώτη στιγμή. 

Η ασφάλεια

Λέξη συνώνυμο της Volvo και ένα από τα συστατικά στοιχεία του νέου XC60. Η τεχνολογική πληθώρα συστημάτων προστασίας η οποία φροντίζει για την αποφυγή ατυχημάτων και προστατεύει τους επιβάτες και τους υπόλοιπους χρήστες του δρόμου είναι απίστευτη. Είναι σε θέση να προλάβει και να αποτρέψει μια δυσάρεστη κατάσταση, σαν μια αγκαλιά που θα σε περιβάλλει γλυκά, χωρίς να σε τρομάξει. Συστήματα όπως το «Oncoming Lane Mitigation», το «Steer Assist», το «City Safety» και το «Blind Spot Information System» βοηθούν τον οδηγό και τον υποστηρίζουν κάθε στιγμή. Ωστόσο, η ασφάλεια δεν προσδιορίζεται μόνο από την ύπαρξη αντίστοιχων συστημάτων.

Είναι εκείνη η αίσθηση σιγουριάς και στιβαρότητας που αποπνέει το XC60 στο σύνολό του η οποία σε προσελκύει. Δύσκολο να το επιτύχει κάποιος. Όχι, όμως, για τη Volvo.

Η οικονομία

Η καινοτόμα πλατφόρμα «Scalable Product Architecture» στην οποία βασίζεται το XC60 επιτρέπει την τοποθέτηση υβριδικού κινητήρα χάρη στον οποίο το πολυτελές SUV επιτυγχάνει πολύ καλές επιδόσεις και ελάχιστη κατανάλωση καυσίμου και εκπομπή διοξειδίου του άνθρακα. Εκτός από τις εκδόσεις με σύστημα 48 V, το XC60 διατίθεται και σε Plug-in Hybrid. Δεν είναι μόνο ότι προστατεύει το περιβάλλον είναι ότι παραμένει ένα ενδιαφέρον οδηγικά μοντέλο, με μοναδικά δυναμικά χαρακτηριστικά εντός δρόμου και εκπληκτικές ικανότητες εκτός δρόμου κίνησης, χάρη στο σύστημα AWD.

Το XC60 Twin Engine Τ6 Plug-in Hybrid έχει μέγιστη συνδυαζόμενη ισχύ 340 ίππους, κατανάλωση μόλις 2,4 l/100 km («WLTP») και εκπομπή διοξειδίου του άνθρακα μόλις 54 g/km («WLTP»). Ο ηλεκτροκινητήρας του έχει μέγιστη ισχύ 88 PS, ενώ η χωρητικότητα των μπαταριών ιόντων λιθίου είναι 11,6 kWh. Για τη φόρτισή τους χρειάζονται τρεις ώρες, με τη χρήση ταχυφορτιστή. Η αυτονομία του ως ηλεκτροκίνητο φτάνει τα 53 km.

Το XC60 Twin Engine Τ8 Plug-in Hybrid έχει την εκπληκτική συνδυαζόμενη ισχύ 392 ίππων, επιδόσεις ενός supercar και κατανάλωση μικρότερη από αυτή ενός mini οχήματος! Η μέση κατανάλωσή του είναι 2,4 l/100 km («WLTP»), η εκπομπή διοξειδίου του άνθρακα 54 g/km («WLTP») και η αυτονομία ως ηλεκτροκίνητο φτάνει τα 53 km. Volvo XC60. Ασύγκριτο! 

Περισσότερα για το Volvo XC60 μπορείτε να μάθετε ΕΔΩ