VW-Dieselgate: Ποιό είναι το ποσό της αποζημίωσης που θα πάρουν Γερμανοί καταναλωτές


Η VW προσφέρει το ποσό των 830 εκατ. δολαρίων ως συμβιβασμό με τους ιδιοκτήτες πετρελαιοκίνητων οχημάτων της στην Γερμανία

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 16/2/2020

Και ο χορός των προστίμων και των αποζημιώσεων συνεχίζεται για την VW καθώς η εταιρία προσπαθεί να βγει και από τα τελευταία κατάλοιπα που της άφησε το dieselgate του 2015.

Εκπρόσωπος του ομίλου δήλωσε ότι θα υπάρξει αποζημίωση για κάποιους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων με πετρελαιοκινητήρες στην Γερμανία, το ύψος της οποίας θα φθάσει στα 830 εκατομμύρια ευρώ.

Η πρόταση της VW κατατίθεται παρά την διακοπή των συνομιλιών με τη γερμανική ένωση καταναλωτών VZBV, η οποία είχε διαπραγματευτεί με τη VW για την επίτευξη συμφωνίας διακανονισμού για πελάτες που είχαν ήδη προσφύγει στα δικαστήρια.

Η VW δήλωσε ότι η αποτυχία των συνομιλιών με την VZBV δεν πρέπει να αποβεί εις βάρος των καταναλωτών, και σημείωσε ότι όσοι έχουν εγγραφεί για αποζημίωση θα επιλεχθούν για τον διακανονισμό που ανακοίνωσε.

Η εταιρία πάντως έχει αρνηθεί να συμφωνήσει με την ZVBV θεωρώντας υπερβολικές τις απαιτήσεις της και τις αμοιβές των δικηγόρων της.

Από την πλευρά της η ZVBV σημείωσε ότι η VW δεν έχει ξεκαθαρίσει πλήρως τους σκοπούς της και ότι θα συνεχίσει την προσπάθεια για να διευθετηθεί η κατάσταση μέσω της δικαστικής οδού.