VW: Έξυπνη διαχείριση κυκλοφορίας με κβαντικούς υπολογιστές


O όμιλος Volkswagen σε συνεργασία με την D-Wave παρουσίασαν στο WebSummit στην Λισαβόνα την πιο πρόσφατη εξέλιξη κάνοντας χρήση υπολογιστών κβαντικού επιπέδου.

  • 7/11/2018

Με έναν νέο κβαντικό αλγόριθμο, οι οργανισμοί δημόσιων μεταφορών και οι εταιρείες ταξί μπορούν να αναπτύξουν αποτελεσματικότερα τους στόλους τους και να ελαχιστοποιήσουν τους χρόνους αναμονής για τους επιβάτες. Εδώ να πούμε πως σε σχέση με τους συμβατικούς υπολογιστές οι κβαντικοί υπολογιστές δεν βασίζονται σε δυαδικά συστήματα (με bits) αλλά σε quantum (με qubits). Με άλλα λόγια είναι απίστευτα πιο γρήγοροι και διαχειρίζονται μεγαλύτερο όγκο δεδομένων.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση μπορούν να λύσουν εξαιρετικά πολύπλοκες εργασίες όπως η βελτιστοποίηση της κυκλοφορίας πολύ πιο γρήγορα από τους συμβατικούς υπερυπολογιστές. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μια λύση είναι δυνατή μόνο χρησιμοποιώντας κβαντικούς υπολογιστές. Η Volkswagen έχει αξιοσημείωτο δυναμικό στη χρήση αυτής της τεχνολογίας αιχμής για την κατασκευή νέων εφαρμογών και επιχειρηματικών μοντέλων μέσα στην εταιρεία.

"Η Volkswagen προηγείται τεχνολογικά χάρη στην πρακτική της έρευνα σε κβαντικούς υπολογιστές και αποκτά εξειδικευμένη τεχνογνωσία", λέει ο Florian Neukart, ο υπεύθυνος επιστήμονας στο εργαστήριο CODE της Volkswagen στο Σαν Φρανσίσκο. "Θέλουμε να κατανοήσουμε σε βάθος τις εφαρμογές αυτής της τεχνολογίας που θα μπορούσαν να είναι επωφελείς για την εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης της βελτιστοποίησης της κυκλοφορίας. Οι οργανισμοί δημόσιων μεταφορών και οι εταιρείες ταξί σε μεγάλες πόλεις ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για τη διαχείριση των στόλων τους αποτελεσματικά. Το κβαντικό βελτιστοποιημένο σύστημα διαχείρισης της κυκλοφορίας θα μπορούσε να βοηθήσει να γίνει πραγματικότητα. "