VW – Ford: Κοινή πλατφόρμα για ηλεκτρικά αυτοκίνητα;


Αυξάνονται οι φήμες γύρω από μια ηλεκτρική συμμαχία που θα μειώσει το κόστος εξέλιξης και παραγωγής για τους δύο κατασκευαστές.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 2/11/2018

Πριν από μερικές μέρες έκανε το γύρο του κόσμου μια φήμη για κοινή πορεία των δύο εταιριών που θα δημιουργούσαν το μεγαλύτερο σχήμα που έχει υπάρξει ποτέ στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία. Τον Ιούνιο οι Ford και Volkswagen είχαν συμφωνήσει στην κοινή εξέλιξη και παραγωγή επαγγελματικών μοντέλων και σε συνέχεια της φημολογίας έρχονται οι προχτεσινές δηλώσεις του επικεφαλής των οικονομικών υπηρεσιών στην VW, του Frank Witter, που είπε πως θα ακολουθήσουν νέες βαθύτερες συνεργασίες, σύμφωνα με το Automotive News.

Ο Witter όταν ρωτήθηκε για το αν θα δούμε ηλεκτρικά αυτοκίνητα με τα σήματα της Ford πάνω σε πλατφόρμες MEB δεν το διέψευσε ως ιδέα. "Η περίπτωση να προσφέρουμε πρόσβαση σε άλλες μάρκες έξω από τον όμιλο VW είναι θεωρητικά εφικτή, αλλά δεν υπάρχει καμία τέτοια απόφαση", δήλωσε ο Witter στους δημοσιογράφους σε τηλεδιάσκεψη για τα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου της εταιρείας.

Η Ford θα μπορούσε να συνεργαστεί με την Volkswagen για την συμπαραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Ο γερμανικός όμιλος έχει πλέον μπει σε βαθιά νερά σχετικά με την ηλεκτροκίνηση και προετοιμάζεται για την έναρξη της παραγωγής του πρώτου EV που θα βασίζεται στην MEB πλατφόρμα το Νοέμβριο στο αναβαθμισμένο εργοστάσιο στο Zwickau.

Από την άλλη η Ford θα πρέπει να λανσάρει ειδικά στην Ευρώπη ηλεκτροϋβριδικά μοντέλα για να μειώσει το μέσο όρο CO2. Μέχρι και η επόμενη Mustang θα υβριδοποιηθεί για το σκοπό αυτό. Επίσης η Ford θα μπορούσε να συνεργαστεί με την VW και στην εξέλιξη της αυτόνομης τεχνολογίας.