VW Golf GTI TCR: Στην Ελλάδα από 48.700 ευρώ


Ένα αγωνιστικό… δρόμου, το VW Golf GTI TCR, διατίθεται πλέον και στην ελληνική αγορά έτοιμο να ξεδιπλώσει το εκρηκτικό του ταπεραμέντο.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 6/9/2019

Το Golf GTI TCR, η πολιτική εκδοχή ενός καθαροαίμου αγωνιστικού αυτοκινήτου, αποτελεί την τελευταία προσθήκη στην γκάμα της Volkswagen στη χώρα μας.

Η κορυφαία έκδοση του εμβληματικού Golf GTI, εφοδιάζεται με έναν δίλιτρο κινητήρα βενζίνης απόδοσης 290 ίππων και 380 Nm ροπής. Για τη μετάδοση της κίνησης στους μπροστινούς τροχούς επιστρατεύεται το γνώριμο από το παρελθόν κιβώτιο διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων, ωστόσο, καθοριστικής σημασίας για την παρουσία του αυτοκινήτου στην άσφαλτο είναι και η συμβολή του ηλεκτρονικά ελεγχόμενου μηχανικού διαφορικού περιορισμένης ολίσθησης.

Ένα ακόμα χαρακτηριστικό του VW Golf GTI TCR είναι η εξάτμιση R Performance που φέρει την υπογραφή του Akrapovic και διαθέτει δύο απολήξεις, ενώ προαιρετικά το γερμανικό hot hatch εφοδιάζεται με ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ, όπως άλλωστε και με ζάντες αλουμινίου μεγέθους 19 ιντσών.

Σε ό,τι αφορά στις επιδόσεις του, η διαδικασία επιτάχυνσης από στάση στα 100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε 5,6 δευτερόλεπτα και η μέγιστη ταχύτητα φτάνει έως και τα 260 χλμ./ώρα. Στη χώρα μας το VW Golf GTI TCR ξεκινά από τα 48.700 ευρώ και είναι άμεσα διαθέσιμο για παραγγελία