VW Golf R Vs Honda Civic Type R: Μάχη μικρομεσαίων γιγάντων (Video)


Δυο από τα πιο καυτά hatchbacks της αγοράς, τα VW Golf R και Honda Civic Type R, κονταροχτυπιούνται με φόντο την κορυφή της κατηγορίας των hot hatches.

  • 26/3/2021

Με παραπλήσια ιπποδύναμη 320 ίππων, αλλά προερχόμενα από διαφορετικές σχολές, τα δύο «υπερόπλα» αναμετρούνται σε μια κόντρα από στάση με …αβέβαιο αποτέλεσμα;

Το Honda Type R ως λίγο πιο παλιό στο στίβο μάχης, υποδέχεται τον νέο παίκτη στην κατηγορία των hot hatches, που δεν είναι από το VW Golf R. Πως τα πάνε από πλευράς επιδόσεων;

Αν και οι δύο μαχητές φορούν 2λιτρους 4κύλινδρους υπερτροφοδοτούμενους κινητήρες με εργοστασιακή ισχύ 320 ίππων με μια ελαφρά υπεροχή στη ροπή για το Golf με 420 Nm έναντι 400 Nm του Civic, η κατάσταση από εκεί και πέρα διαφοροποιείται κάπως υπέρ του ενός.

Και αυτό διότι το μεν Honda είναι προσθιοκίνητο και εφοδιάζεται με εξάρι χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων, ενώ το δε Volkswagen χρησιμοποιεί τετρακίνηση, επτάρι σασμάν διπλού συμπλέκτη, αλλά και launch control.

Η διαφορά μεταξύ των δύο είναι ορατή με το καλημέρα. Την στιγμή που το Type R πασχίζει να ξεκινήσει, το Golf R έχει πάρει κατευθείαν το προβάδισμα.

Ακόμα και στις δύο επόμενες προσπάθειες που οδηγός του γερμανικού R περιμένει το ιαπωνικό R να βρει πρόσφυση για να ξεκινήσει και εκείνος ή που τον περιμένει μετρώντας μέχρι το δέκα, η υπεροχή του είναι αδιαμφισβήτητη χωρίς κανένα πρόβλημα.

Την νίκη ανάμεσα στους δύο αντιπάλους, αξίζει δικαιωματικά το VW Golf R. Ωστόσο, έστω και για λίγο, το Honda Civic Type R κερδίζει στη διαδικασία του φρεναρίσματος. Ε, κάτι είναι και αυτό…

Ακολουθήστε το Car Αnd Driver στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τον μαγικό κόσμο του αυτοκινήτου.