VW Golf TCR: Mε 290 άλογα το πιο γρήγορο GTI στην ιστορία!


 Η VW ετοιμάζει την συνέχεια των εξαιρετικών Golf Clubsport με μία έκδοση με το όνομα TCR και με τον δίλιτρο κινητήρα να αποδίδει 290 ίππους. 

  • 5/5/2018
Με την κατηγορία των γρήγορων hatchbacks να έχει πάρει φωτιά, είναι προφανές ότι δεν θα μπορούσε να μείνει έξω από τον χορό και αυτός που δικαιωματικά έχει τον πρώτο λόγο. Η VW λοιπόν ετοιμάζει μία πολύ special έκδοση του νέου Golf, στα πρότυπα των αντίστοιχων εκδόσεων Clubsport που υπήρχαν και στις προηγούμενες γενιές, τα οποία είχαν αποκτήσει φανατικούς φίλους και είχαν πάρει κάνει και τα ρεκόρ στο Νίρμπουργκρινγκ.
 
 
H νέα γενιά της ειδικής αυτής έκδοσης του GTI θα ονομάζεται ΤCR δανειζόμενη το όνομά της από την αντίστοιχη αγωνιστική έκδοση του Golf. Bέβαια δεν θα φθάνει σε ισχύ τα 350 άλογα της τελευταίας, αλλά σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες θα είναι γύρω στα 290 άλογα, κάτι που το καθιστά το δυνατότερο GTI που βγήκε ποτέ.
 
 
Μιλάμε βέβαια για τις μπροστοκίνητες και πιο καθαραίομες εκδόσεις, μιας και ήδη πιο πάνω βρίσκεται το R. Η κίνηση λοιπόν θα μεταδίδεται στους εμπρός τροχούς μέσα από ένα αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων, ενώ είναι σίγουρο ότι θα διατηρεί την hardcore φιλοσοφία των Clubsport εκδόσεων με ενισχύσεις στο πλαίσιο, πιο "πισταδόρικη" ανάρτηση, και σίγουρα κάποιο μπλοκέ διαφορικό στον εμπρός άξονα.
 
 
Για τις επιδόσεις του δεν γνωρίζουμε κάποια ακριβή στοιχεία, αν και κρίνοντας από το "R" υποθέτουμε ότι το 0-100 θα βρίσκεται στην περιοχή των 4,7-4,8 δευτερολέπτων, ενώ η τελική του, χωρίς τον κόφτη θα είναι πάνω από 260 km/h. Περισσότερες και πιο αναλυτικές πληροφορίες σε λίγες ημέρες που θα γίνει η επίσημη παρουσίασή του (η παραγωγή του θα ξεκινήσει προς τα τέλη της χρονιάς). Προς το παρόν ας αρκεστούμε σε κάποια σκίτσα που δείχνουν ένα πραγματικά "αγριεμένο" Golf GTI που αν ακολουθήσει τα βήματα των Clubsport σίγουρα θα ξαναπάρει τα σκήπτρα του πιο καυτού hatchback της αγοράς (και ίσως και το ρεκόρ στο Νίρμπουργκρινγκ από το Type R). Ίδωμεν.