VW Group: Αμφίβολο το μέλλον των Bugatti και Lamborghini


Τον προσεχή Νοέμβριο θα παρθούν οι αποφάσεις από το VW Group σχετικά με το μέλλον των Bugatti και Lamborghini, με τον γερμανικό όμιλο να φέρεται διατεθειμένος να παραχωρήσει και τις δύο φίρμες.

  • 1/10/2020

Οι πληροφορίες που ήθελαν το VW Group να παραχωρεί την Bugatti στην κροατική Rimacδεν διαψεύσθηκαν ποτέ από τον κραταιό όμιλο αυτοκινητοβιομηχανιών, πυροδοτώντας ένα νέο κύμα φημών που θέλουν τους Γερμανούς να αναζητούν αγοραστές τόσο για την Lamborghini όσο και για την Ducati. Μάλιστα δεν είναι λίγοι εκείνοι που θέτουν υπό αμφισβήτηση ακόμα και την παραμονή της Bentley στο γερμανικό group.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι αποφάσεις από τον όμιλο αυτοκινητοβιομηχανιών VW για το μέλλον των Bugatti, Lamborghini και Ducati πρόκειται να ληφθούν τον προσεχή Νοέμβριο.

Σε κάθε περίπτωση το VW Group θα προχωρήσει στην αναδιάρθρωσή του σε μια προσπάθεια να προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες και να κλείσει τις πληγές που προκάλεσε το περιβόητο diesel gate.

Η στροφή προς την ηλεκτροκίνηση θεωρείται πλέον δεδομένη και θα μπορούσε να επιταχυνθεί ακόμα περισσότερο αν ο γερμανικός όμιλος δεν διέθετε στο ενεργητικό του «βαριά χαρτιά», όπως η Bentley, η Lamborghini και η Bugatti, ο εξηλεκτρισμός των οποίων είναι σαφώς πιο δύσκολος και χρονοβόρος.