VW ID.3 GTX: To νέο ηλεκτρικό hothatch έρχεται με ισχυρές επιδόσεις και AWD


Ανεβάζει ρυθμούς η VW στην ανάπτυξη του ηλεκτρικού hothatch που θα στηριχθεί στο πρωτότυπο ID.X και θα προστεθεί στη GTX γκάμα των Γερμανών.

  • 6/5/2022

Toν περασμένο Σεπτέμβριο το αφεντικό της Volkswagen Ralf Brandstätter επιβεβαίωσε με δηλώσεις του πως η εταιρεία άναψε τελικά το «πράσινο φως» για να περάσει στην παραγωγή το ID.X concept, προσθέτοντας με αυτόν τον τρόπο ένα ακόμα αμιγώς ηλεκτροκίνητο hothatch στη γκάμα της.

Πριν από λίγες ώρες ο Martin Hube, υπεύθυνος προϊοντικού σχεδιασμού, αναφέρθηκε εκ νέου στο επερχόμενο μοντέλο το οποίο θα παρουσιαστεί ως facelift του ID.3 και δεν αναμένεται να το δούμε πριν από το 2023. «Για το facelift του ID.3 έχουμε λάβει σοβαρά υπόψη την επιθυμία των πελατών για περισσότερη ισχύ και τετρακίνηση και αυτό ακριβώς σκοπεύουμε να τους προσφέρουμε».

Από τις λίγες φωτογραφίες που έχουμε δει μέχρι σήμερα του ID.X concept τα στοιχεία που έχουν ξεχωρίσει είναι οι μεγάλες ζάντες αλουμινίου, τα ελαστικά με το χαμηλό προφίλ αλλά και τα σπορ καθίσματα που είναι καλυμμένα με Alcantara.

Στους δύο άξονες είναι τοποθετημένοι ισάριθμοι ηλεκτροκινητήρες με συνδυαστική ισχύ 333 PS που αντλούν ενέργεια από μια μπαταρία 77 kWh. Οι υψηλές επιδόσεις του facelift μοντέλου είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα επηρεάσουν την αυτονομία του, ωστόσο θα πρέπει να περιμένουμε περισσότερα στοιχεία από την VW ώστε να έχουμε μια πλήρη εικόνα.

Αναφορικά με τις επιδόσεις θα πρέπει να θυμηθούμε ότι το ID.5 GTX χρειάζεται 6.2 sec. για να «πιάσει» από στάση τα 100 km/h. Αυτός ο χρόνος λογικά θα είναι μικρότερος στην περίπτωση του ID.3 GTX αν συνυπολογίσει κανείς το μειωμένο βάρος σε σχέση με το παραπάνω μοντέλο.