VW ID. Roomzz Concept: Οι πρώτες επίσημες φωτογραφίες


Λίγες ημέρες πριν την επίσημη πρεμιέρα του στην έκθεση της Σαγκάης η VW δίνει στην δημοσιότητα τις πρώτες εικόνες από το ηλεκτρικό SUV της που θα παρουσιάσει στο μέλλον.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: VW
  • 14/4/2019

Σε μία ειδική εκδήλωση και μόλις 4 ημέρες πριν τις 18 Απριλίου που θα γίνει η επίσημη πρεμιέρα στην έκθεση της Σαγκάης η VW αποκάλυψε τις πρώτες εικόνες αλλά και κάποια τεχνικά στοιχεία από το ID. Roomzz Concept.

Πρόκειται για ένα ακόμα μέλος της γκάμας ID. της εταιρίας, και θα παρουσιαστεί στην αγορά το 2021. Είναι το κορυφαίο μοντέλο της σειράς σε ένα αμάξωμα SUV με τρεις σειρές καθισμάτων.

Το μήκος του φθάνει στα 4,915 μέτρα, το πλάτος στα 1,890, το ύψος στα 1,760 μέτρα ενώ το μεταξόνιο βρίσκεται στα 2,965 μέτρα. Η εταιρία υποστηρίζει ότι θα παρέχει μεγαλύτερους χώρους για τους επιβάτες από το υπάρχουν Touareg.

H ισχύς παρέχεται από δύο ηλεκτρικά μοτέρ με συνδυασμένη απόδοση στους 306 ίππους που συνδυάζονται με μία μπαταρία των 82kWh ενσωματωμένη στο δάπεδο. Η αυτονομία που δίνει η VW ανέρχεται στα 450 χλμ. με βάση το νέο κύκλο WLTP.

Oι επιδόσεις που ανακοινώνει η VW κάνουν λόγο για 6,6 δευτερόλεπτα για το 0-100 km/h και τελική ταχύτητα στα 180 km/h. Είναι συμβατό με ταχυφορτιστές των 150kW DC ρεύματος, κάτι που του δίνει την δυνατότητα να φορτίζει το 80% των μπαταριών του σε 30 λεπτά.

Το έκτο μοντέλο της σειράς ID έχει συρόμενες πίσω πόρτες και ένα πολύ προχωρημένο εσωτερικό το οποίο έχει πολλές δυνατότητες διαμόρφωσης. Λόγω του ότι διαθέτει ικανότητα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 4 υπάρχει αρκετός ελεύθερος χώρος ενώ παρέχεται και η δυνατότητα περιστροφής των καθισμάτων.

Μεταξύ άλλων δεν υπάρχει ένα κλασικό ταμπλό όπως το γνωρίζουμε σήμερα, αλλά μία τεράστια οθόνη και ένα τιμόνι που και αυτό είναι εντελώς digital. Ένα ακόμα ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι για τις επενδύσεις του σαλονιού έχουν χρησιμοποιηθεί πολλά νέα υλικά μεταξύ των οποίων και κάποια που προέρχονται από ανακυκλωμένα προϊόντα.