VW: Παράταση στο σίριαλ κατασκευής του εργοστασίου στην Τουρκία


Στα τέλη του έτους πρόκειται να παρθεί η απόφαση για την κατασκευή του νέου εργοστασίου της VW, με την Τουρκία να παραμένει ανάμεσα στις υποψήφιες προς υποδοχή χώρες μιας επένδυσης ύψους 1,3 δισεκατομμυρίων ευρώ.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 15/11/2019

Παράταση στην αγωνία όσων παρακολουθούν στενά την υπόθεση κατασκευής του νέου εργοστασίου της VW στην Τουρκία έδωσε σήμερα το ελεγκτικό συμβούλιο της γερμανικής φίρμας.

Επί της ουσίας, η συνεδρίαση του ελεγκτικού οργάνου της Volkswagen δεν πρόσθεσε κάτι στο σίριαλ της κατασκευής του νέου εργοστασίου, το οποίο ξεκίνησε μετά και την εισβολή των τουρκικών στρατευμάτων στη Συρία, η οποία ανάγκασε τους Γερμανούς να βάλουν στον πάγο μια επένδυση ύψους 1,3 δισεκατομμυρίων ευρώ στην περιοχή της Σμύρνης.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η τελική απόφαση για την ανέγερση του νέου εργοστασίου της VW θα ληφθεί στα τέλη του έτους, χωρίς φυσικά να αποκλείεται το ενδεχόμενο η γερμανική φίρμα να εμείνει στην αρχική της επιλογή, γυρνώντας την πλάτη στη Βαλκανική Xερσόνησο και στους ουκ ολίγους μνηστήρες που εσχάτως απέκτησε η επένδυση του 1,3 δις ευρώ.

Το νέο εργοστάσιο (το 123ο της Volkswagen) θα κατασκευάζει το νέο Passat της VW και το Skoda Superb, ενώ θα έχει τη δυνατότητα παραγωγής 300.000 αυτοκινήτων τον χρόνο, δημιουργώντας 5.000 νέες θέσεις εργασίας.