VW: Στοχεύει την Tesla και προχωρά με την Ford


Οι τελευταίες πληροφορίες που έρχονται από μεγάλα ειδησεογραφικά πρακτορεία αναφέρουν πως η Volkswagen θέλει να χτυπήσει κατευθείαν το Model 3.

  • 12/11/2018

Και για να γίνει αυτό η γερμανική εταιρία έχει ως στόχο να πουλά ηλεκτρικά αυτοκίνητα κάτω από τις 20.000 ευρώ και παράλληλα να διαθέσει το I.D. Hatchback σε πολύ ανταγωνιστική τιμή και απέναντι από το Model 3 της Tesla. Η VW προβλέπει την παραγωγή 200.000 μοντέλων πάνω στην βασική της πλατφόρμα MEB και ένα ακόμη σημαντικό μοντέλο θα είναι το I.D. Aero που θα αντιμετωπίσει το Model S και θα παράγεται στο εργοστάσιο στο Emden της Γερμανίας όπου κατασκευάζεται το Passat.

Παράλληλα το VW Group θα μετατρέψει τρία εργοστάσια του για την παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων ώστε να προστατεύσει και τις χιλιάδες θέσεις εργασίας που απειλούνται. Ανεπίσημες πληροφορίες αναφέρουν πως η Ford θα προχωρήσει σε βαθύτερη συνεργασία με την VW και πάνω στην παραγωγή ενός ηλεκτρικού βαν που θα βασίζεται στο I.D. Buzz, το οποίο θα κατασκευάζεται στο Ανόβερο.

Και για να απελευθερωθεί χώρος από την γραμμή παραγωγής το T6 Transporter πιθανότατα θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της VW στην Τουρκία. Όπως έχουμε γράψει η Ford και VW έχουν ήδη συμφωνήσει στην εξέλιξη της αυτόνομης τεχνολογίας και η επέκταση της συνεργασίας τους πιθανότατα θα ανακοινωθεί στις 16 Νοεμβρίου στο meeting στρατηγικής της Volkswagen.