VW T-ROC: Ανανέωση προ των πυλών


Ένα νέο «πρόσωπο» πρόκειται να παρουσιάσει μέσα στην επόμενη χρονιά του VW T-ROC θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να εναρμονιστεί με τη σύγχρονη σχεδιαστική ταυτότητα της γερμανικής φίρμας και να επικαιροποιήσει το τεχνολογικό του οπλοστάσιο.

  • 30/9/2020

Το VW T-Roc αποτελεί ένα από τα πλέον επιτυχημένα SUV της ευρωπαϊκής αγοράς έχοντας καταφέρει να καλύψει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το κενό ανάμεσα στο T-Cross και το Tiguan.

Διαθέτοντας το σωστό μέγεθος αλλά και τη σωστή τιμή, το VW T-Roc δεν άργησε να διακριθεί, επισκιάζοντας σε ορισμένες αγορές ακόμα και το αιώνιο best seller της γερμανικής φίρμας (βλέπε Golf).

Μετρώντας, βέβαια, ήδη τρία χρόνια στην ευρωπαϊκή αγορά, αντιλαμβάνεται κανείς ότι η ώρα της ανανέωσής του πλησιάζει. Μια ανανέωση που θα το επαναφέρει στην πρώτη γραμμή της κατηγορίας του.

To νέο T-Roc πρόκειται να ακολουθήσει τα σύγχρονα σχεδιαστικά κελεύσματα της Volkswagen χωρίς παρ’ όλα αυτά να απομακρυνθεί σημαντικά από τη μέχρι σήμερα γνωστή εικόνα του.

Οι ουσιαστικότερες αλλαγές θα αφορούν στα κινητήρια σύνολα και ειδικότερα στην ενσωμάτωση ήπιων υβριδικών συστημάτων στα περισσότερα από αυτά. Κάτι περισσότερο από πιθανή θα πρέπει να θεωρείται και η κατάργηση του κινητήρα diesel του 1,6 λίτρου από την γκάμα του αυτοκινήτου, τη θέση του οποίου θα πάρει ο TDI κινητήρα των 2,0 λίτρων.

Αντιθέτως, πολύ δύσκολα θα δούμε μια plug-in υβριδική έκδοση ενώ μάλλον μικρές είναι και οι πιθανότητες διατήρησης της κορυφαίας έκδοσης R στη μορφή που τη γνωρίζουμε σήμερα.

Όλα αυτά πρόκειται να επιβεβαιωθούν μέσα στην επόμενη χρονιά, όταν και η VW θα ανοίξει τα χαρτιά της σχετικά με το μέλλον του T-Roc, αποκαλύπτοντας την επικαιροποιημένη εκδοχή του.