VW: Υποκλοπή δεδομένων 3,3 εκ. ανθρώπων στις ΗΠΑ εξαιτίας ενός προμηθευτή


Τρία εκατομμύρια πελάτες της VW και της Audi στις ΗΠΑ είδαν μέρος των προσωπικών δεδομένων τους να υποκλέπτεται, εξαιτίας ενός προμηθευτή.

  • 14/6/2021

Η προστασία των δεδομένων των αγοραστών αυτοκινήτων έχει γίνει υψίστης σημασίας τα τελευταία χρόνια, με όλο και περισσότερες συναλλαγές να πραγματοποιούνται ψηφιακά.

Η υποκλοπή δεδομένων αποτελεί πάντα ένα ζήτημα για τους αντιπροσώπους των εταιριών, και πάντα ένα τέτοιο περιστατικό τραβά την προσοχή.

Αυτό συνέβη στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Automotive News, που με τη σειρά του επικαλείται σχετική ανακοίνωση από τη Volkswagen ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, η VW εντόπισε πρόσφατα πως μία τρίτη εταιρεία «έχει πρόσβαση σε περιορισμένο όγκο προσωπικών δεδομένων που έλαβε από ή σχετικά με πελάτες και πρόσφατους αγοραστές από συγκεκριμένο προμηθευτή που η Audi, η Volkswagen και άλλοι πωλητές στις ΗΠΑ και τον Καναδά χρησιμοποιούν για ψηφιακές πωλήσεις και καμπάνιες μάρκετινγκ.»

Οι πληροφορίες αυτές αφορούν την πενταετία 2014-2019, και έγιναν προσβάσιμες από έναν φάκελο που ο εν λόγω προμηθευτής άφησε χωρίς προστασία.

Κάπως έτσι, 3,1 εκ. πελάτες της Audi στις ΗΠΑ και 163.000 στον Καναδά, συν 3.300 της VW είδαν τα δεδομένα τους να πέφτουν στα λάθος χέρια. Ανάμεσά σε αυτά, τα ονοματεπώνυμά τους, οι διευθύνσεις τους, τα email ή τα τηλέφωνά τους, και κάποια χαρακτηριστικά των οχημάτων ή κι ο αριθμός αναγνώρισης οχήματος.

Επιπλέον, 90.000 πελάτες της Audi είδαν ακόμα και τους αριθμούς των διπλωμάτων οδήγησής τους βρέθηκαν να υποκλέπτονται, ενώ ένα 5% αυτών είδε και τις ημερομηνίες γέννησής τους και τους αριθμούς κοινωνικής ασφάλισης να γίνονται γνωστά παρά τη θέλησή τους.

Η VW έχει ήδη αρχίσει να ενημερώνει προσωπικά κάθε πληττόμενο πελάτη.