Wallys Iris: Το εναλλακτικό SUV των 11.000 ευρώ


Αυτοκίνητα σαν το Wallys Iris που ξεκινούν από τα 11.000  ευρώ, θα βοηθήσουν τον αφρικάνικο λαό και όχι μόνον αυτόν, να αποκτήσει καινούργιο αυτοκίνητο με πολλές από τις σύγχρονες ανέσεις

  • 9/4/2021

Η οικονομική κρίση που έπληξε σχεδόν όλες τις τάξεις της κοινωνίας σε παγκόσμιο επίπεδο στέρησε από πολλούς τη δυνατότητα να αποκτήσουν ένα καινούργιο αυτοκίνητο.

Ειδικά στις χώρες σαν την Τυνησία, η απόκτηση ενός από κατασκευαστή μεγάλης αυτοκινητοβιομηχανίας, ίσως μοιάζει για κάποιους όνειρο απατηλό. Επομένως, αντί να στραφεί κανείς στο μεταχειρισμένο, γιατί να μην δοκιμάσει τη προσιτή λύση της Wallys Car, που προσφέρει το Iris από 13.000 δολάρια;

Σχεδόν το μισό ποσό από αυτά τα χρήματα κοστίζει ο κινητήρας, ο οποίος εισάγεται από τη Γαλλία και τοποθετείται κάτω από το αμάξωμα, που είναι κατασκευασμένο από fiberglass.

Το συνολικό κόστος είναι και πάλι ακριβό για πολλούς που ανήκουν στη μεσαία τάξη στην Τυνησία, όμως είναι σημαντικά μικρότερο από τα περισσότερα καινούργια αυτοκίνητα που διατίθενται στη χώρα.

Ενδεικτικά, ένα Toyota Corolla ξεκινά να πωλείται από 30.000 δολάρια, ενώ ακόμα και ένα μεταχειρισμένο Ford Fiesta κοστίζει συχνά, έως τα διπλάσια χρήματα στην αφρικάνικη χώρα, σε σχέση με τις ΗΠΑ. Όμως τι θα αποκτήσει κάποιος δαπανώντας 13.000 δολάρια;

Η βασική έκδοση υπολείπεται σημαντικά σε εξοπλισμό συγκριτικά με τα μοντέρνα αυτοκίνητα, όμως η λίστα των εξτρά είναι ιδιαίτερα μακροσκελής, καθώς μπορεί να ανεβάσει την τιμή έως το διπλάσιο.

Προαιρετικά, προσφέρονται φωτιστικά σώματα LED, αισθητήρες παρκαρίσματος, 16άρες ζάντες αλουμινίου, αλλά και τολμηρά χρώματα για το αμάξωμα όπως το ροζ ή το μωβ.

Στο εσωτερικό, ο αγοραστής μπορεί να επιλέξει μεταξύ άλλων, αναβαθμισμένο ηχοσύστημα, πιο άνετα καθίσματα, βελτιωμένη ηχομόνωση, υποβραχιόνιο και μια οθόνη αφής. 

Όσο αφορά τα μηχανικά μέρη, ο 3κύλινδρος κινητήρας των 1,2 λίτρων αποδίδει 83 ίππους και προσφέρει μέγιστη ταχύτητα στο αυτοκίνητο 158 χλμ./ώρα. Δεν είναι και AMG, όμως θεωρούνται αξιοπρεπή νούμερα για την πλειοψηφία του κόσμου.