WEC: Νέα κατηγορία, νέα ονομασία!


To παγκόσμιο πρωτάθλημα αντοχής μπαίνει σε μια νέα εποχή και εγκαινιάζει την κατηγορία LMH από τα αρχικά Le Mans Hypercar.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 6/12/2019

Για περίπου ενάμιση χρόνο γνωρίζαμε τη συγκεκριμένη κατηγορία που αντικαθιστά την LMP1 ως Hypercar. Τώρα, η επίσημη διοργανώτρια αρχή της FIA ανακοινώνει την απόφαση του διοικητικού της συμβουλίου που έγινε στο Παρίσι σχετικά με την επίσημη ονομασία της κατηγορίας LMH.

Οι κανονισμοί προβλέπουν πως για κάθε συμμετοχή θα πρέπει από το ντεμπούτο του αγωνιστικού να έχουν παραχθεί τουλάχιστον 20 αυτοκίνητα με άδεια κυκλοφορίας για τους δρόμους. Για την έκδοση ομολογκασιόν δεν υπάρχει χιλιομετρικός περιορισμός στα χιλιόμετρα.

Έτσι, παρόλο που οι Toyota, Aston Martin, Scuderia Cameron Glickenhaus, θα συμμετέχουν από την πρώτη χρονιά για το 2021, ακόμη και η Peugeot που θα μπει στο παιχνίδι από τη δεύτερη σεζόν της LMH θα έχει το ίδιο προνόμιο.

Μια ακόμη εξίσου σημαντική ανακοίνωση είναι πως τα ιδιωτικά ανεξάρτητα αγωνιστικά που δεν θα προέρχονται από κάποιο κατασκευαστή αυτοκινήτων δεν θα έχουν δικαίωμα να μπουν σε αυτή την κατηγορία. Η FIA επισημαίνει πως η ομολογκασιόν για την LMH θα δίνεται μόνο σε αυτοκίνητα κάτω από την επωνυμία μιας μάρκας αυτοκινήτου.

Πάντως, ο όρος «κατασκευαστής» αναμένεται να έχει περαιτέρω διευκρινίσεις. Το σίγουρο είναι πως στην LMH θα δούμε να μπαίνουν και άλλοι κατασκευαστές δίνοντας νέο χρώμα στο πρωτάθλημα.