Χαμηλωμένο ή υπερυψωμένο; Η ESB «φτιάχνει» το Suzuki Jimny των ονείρων σου (photos)


Η ιαπωνική εταιρεία μετατροπών ESB προσφέρει δύο νέα πακέτα αναβαθμίσεων για το Suzuki Jimny, που καλύπτουν δύο τελείως διαφορετικές ανάγκες.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: ESB
  • 29/12/2022

Όσο περιμένουμε την αποκάλυψη της 5θυρης έκδοσης του νέου Suzuki Jimny, η ESB έρχεται με δύο νέες προτάσεις για την τωρινή γενιά του μοντέλου. Ο ιαπωνικός βελτωτικός οίκος με έδρα την Οζάκα ετοίμασε μία έκδοση με ψηλά την ανάρτηση, για οδήγηση εκτός δρόμου, και μία χαμηλωμένη, αμφότερες με φαρδύτερο αμάξωμα.

Τα κοινά στοιχεία και στις δύο εκδόσεις ξεκινούν από τη νέα γρίλια που προσδίδει πιο επιθετική όψη, και συνεχίζουν στα φτερά πάνω από τα ελαστικά με τις σφυρήλατες ζάντες 16 ιντσών, στο πίσω spoiler και στον σιγαστήρα της εξάτμισης.

Φυσικά, η μεγάλη διαφορά εντοπίζεται στο ύψος. Στο χαμηλό πακέτο, το LSΤ όπως ονομάζεται, οι αναρτήσεις χαμηλώνουν 40-90 χιλιοστά, ενώ στο LST-Up το ύψος αυξάνεται κατά 76 χιλιοστά

Στο LSΤ έχουν τοποθετηθεί ελαστικά 195/50R16 Nankang, ενώ στο LST-Up θα βρεί κανείς τα 245/70R16 Maxis, που είναι τα σωστά για τις δύσβατες διαδρομές.

Οι διαφορές υπάρχουν και στην όψη, με το LST να φέρει σαφώς πιο έντονα χαρακτηριστικά, κάτι που φαίενται κυρίως στους προφυλακτήρες. Το LST-Up έχει την όψη του off-roader, με πολλά στοιχεία από το κάτω μέρος του Jimny να αποκαλύπτονται χάρη στον «κοντό» προφυλακτήρα.

Εκεί που δεν έγιναν μετατροπές είναι στον κινητήρα, καθώς το Jimny, είτε ωςLST, είτε ως LST-Up, φέρει είτε τον κινητήρα 658 κ.εκ., απόδοσης 64 PS της Ιαπωνίας, είτε εκείνον του 1,5 lt που φτάνει τα 102 PS.

Αν θέλει κανείς να προχωρήσει σε μία από τις δύο επιλογές, μπορεί να το κάνει μέσω του site της ESB. Η έκδοση LST κοστίζει με τις μετατροπές 596.000 γεν (περί τα 4.200 ευρώ), ενώ για την LST-Up το κόστος φτάνει τα 392.000 γεν (2.750 ευρώ).