Χαμός στα καταστήματα με τις αλυσίδες αυτοκινήτου - Πού κινήθηκαν οι τιμές


Τα καταστήματα πώλησης αντιολισθητικών μέσων «πλημμύρισαν» με κόσμο το Σάββατο, ενώ οι τιμές στις περισσότερες περιπτώσεις, ακολούθησαν την πορεία της ζήτησης και εκτοξεύτηκαν στα ύψη.

  • 5/2/2023

Η έλευση της κακοκαιρίας Barbara, με τις προγνώσεις να μιλούν για χιονόπτωση σε πολλά μέρη της Ελλάδας, μέχρι και στην Αττική, έφεραν την ανακοίνωση για την υποχρεωτικότητα των οδηγών να φέρουν αντιολισθητικές αλυσίδες στα οχήματα τους ώστε να τις χρησιμοποιήσουν στην περίπτωση που το «στρώσει» για τα καλά στο οδικό δίκτυο που θα μετακινηθούν. 

Ήδη από το Σάββατο το πρωί στην Αθήνα είχαν στηθεί πολλά μπλόκα της Τροχαίας όπου έκαναν σύσταση στους οδηγούς να βάλουν τις αλυσίδες στον χώρο αποσκευών γιατί τις επόμενες ώρες, εφόσον πιαστούν να μην τις έχουν, θα αναγκαστούν να πληρώσουν το πρόστιμο που προβλέπεται.

Έχοντας χτίσει μια... ιδιαίτερη σχέση με τις αγορές της τελευταίας στιγμής, πολλοί Έλληνες οδηγοί το Σάββατο έσπευσαν στα καταστήματα πώλησης αντιολισθητικών μέσων ώστε να προμηθευτούν ένα σετ και να μπορέσουν να το χρησιμοποιήσουν ή τουλάχιστον να το δείξουν στα όργανα της Τροχαίας, εφόσον τους ζητηθεί.

Το Car and Driver βρέθηκε σε κατάστημα γνωστής αλυσίδας και οι σκηνές που αντίκρυσε ήταν οι αντίστοιχες που βλέπαμε στα super market την εποχή της πανδημίας, δηλαδή ένας χαμός. Τα σετ στοιβάζονταν μέσα σε τεράστια καλάθια και οδηγοί όλων των ηλικιών προσπαθούσαν να εντοπίσουν το νούμερο που ταιριάζει στα ελαστικά τους.

Στο συγκεκριμένο κατάστημα οι τιμές ξεκινούσαν από τα 43 ευρώ και μπορούσαν να φτάσουν σε πολύ υψηλά επίπεδα για αυτούς που αναζητούσαν πιο ποιοτικές λύσεις.

Κάνοντας μια βόλτα στο συγκριτικό site τιμών Skroutz είδαμε ότι οι τιμές των αλυσίδων σε αυτή την περίπτωση ξεκινούν από τα 18,19 ευρώ. Για τις χιονοκουβέρτες η αρχική τιμή ορίζεται στα 17,89 ευρώ, στις δέστρες από τα 5,34 ευρώ για τα 10 τμχ, ενώ η πιο φθηνή επιλογή για τις αράχνες ήταν στα 70 ευρώ το ζευγάρι.

Προφανώς, όπως συμβαίνει σε κάθε προϊόν που βγαίνει στην αγορά, η ζήτηση ακολουθεί την πορεία της τιμής. Έτσι σε αρκετές περιπτώσεις διαπιστώσαμε πως οι τιμές των αλυσίδων έχει πιάσει το πικ των τελευταίων εβδομάδων και αυτό σημαίνει ότι όσοι δεν προνόησαν να τις προμηθευτούν νωρίτερα, αναγκάστηκαν να βάλουν -από λίγο έως και πολύ- πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη

Διαβάστε ακόμα:

Ο πιο απλός τρόπος για να τοποθετήσετε τις αλυσίδες στο αυτοκίνητο

Τι πρέπει να κάνετε αν αποκλειστείτε με το αυτοκίνητο στα χιόνια

Η εφαρμογή που σάς δείχνει σε ποιους δρόμους θα πέσει χιόνι

Χειμερινά ελαστικά: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Αλυσίδες: Ποιες ταιριάζουν στο αυτοκίνητό σας

Τι ισχύει με τις αντιολισθητικές αλυσίδες στα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα