Χάρμα οφθαλμών η εφτάψυχη Aston Martin DB2/4


Μια ετοιμοπόλεμη Aston Martin DB2/4 ξεχωρίζει ανάμεσα στο πλήθος των ιστορικών οχημάτων που πρόκειται να δημοπρατηθούν στο Monterey της Καλιφόρνιας στα μέσα Αυγούστου.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 17/7/2019

Δεν αποτελεί σύνηθες φαινόμενο ένα κλασικό αυτοκίνητο και δη μια Aston Martin να μην βρίσκεται σε αρίστη κατάσταση, ωστόσο, η συγκεκριμένη DB2/4 διαθέτει έναν μοναδικό τρόπο να γοητεύει τον παρατηρητή της.

Το επιμελώς ατημέλητο παρουσιαστικό της, τα εμφανή σημάδια από την... επίμονη αγωνιστική χρήση και η ιστορία που κρύβουν πίσω τους οι αλουμινένιες επιφάνειες του αμαξώματος της συγκεκριμένης Aston Martin DB2/4 MK II δεν αφήνουν κανέναν ασυγκίνητο.

Η εικονιζόμενη Aston Martin του 1957, στο παλμαρές της οποίας περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων η συμμετοχή της στο Mille Miglia το 2013 και στο Concorso d’Eleganza Villa d’Este της ίδιας χρονιάς, αποτελεί μία από τις συνολικά 199 DB2/4 ΜΚΙΙ που κατασκευάστηκαν στα τέλη της δεκαετίας του 1950.

Τα ίχνη του αυτοκινήτου χάθηκαν για μια περίοδο 15 ετών, έως ότου εντοπιστεί το 2008 στην έρημο της Καλιφόρνιας από τον συλλέκτη Don Rose.

Έκτοτε η DB2/4 ΜΚΙΙ του 1957 έχει ανακατασκευαστεί δύο φορές, με τη ρητή εντολή του ιδιοκτήτη της οι παρεμβάσεις στο αλουμινένιο αμάξωμα να μην αλλοιώσουν την αρχική εικόνα της.

Έντεκα χρόνια μετά την σπουδαία ανακάλυψή του, ο Don Rose είναι έτοιμος να αποχωριστεί την ξεχωριστή Aston Martin DB2/4, η οποία και θα δημοπρατηθεί στο πλαίσιο του φεστιβάλ ιστορικού αυτοκινήτου που φιλοξενεί κάθε Αύγουστο το Monterey της Καλιφόρνιας.