Xiaomi EV: H Xiaomi μπαίνει και επίσημα στην αυτοκίνηση!


Η πασίγνωστη και ιδιαίτερα δημοφιλής στη χώρα μας Xiaomi, παγκοσμίως γνωστή για τα προϊόντα τεχνολογίας και κινητής τηλεφωνίας, «μπαίνει» και επίσημα πλέον στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας και της ηλεκτροκίνησης με την νεοσύστατη θυγατρική της Xiaomi EV. Όλες οι λεπτομέρειες που έγιναν γνωστές για τη δραστηριοποίηση της.

  • 2/9/2021

Η κινεζική Xiaomi, ένας τεχνολογικός γίγαντας στον χώρο της κινητής τηλεφωνίας, ανακοίνωσε επίσημα χθες ότι ολοκλήρωσε με κάθε λεπτομέρεια την ίδρυση της νέας θυγατρικής της εταιρείας Xiaomi EV Inc, η οποία θα έχει ως αποκλειστικό αντικείμενο τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Η νέα επιχειρηματική μονάδα του κινέζικου κολοσσού θα έχει αρχικό κεφάλαιο ύψους 10 δις γουάν, ήτοι 1,55 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Τη θέση του CEO της Xiaomi EV θα αναλάβει ο ιδρυτής και CEO της Xiaomi, Lei Jun, ενώ σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση η νεοσύστατη εταιρεία έχει ήδη 300 υπαλλήλους.

Η Xiaomi δήλωσε μάλιστα ότι για να επιλεχθούν οι εργαζόμενοι της νέας εταιρείας έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες από 2.000 συνεντεύξεις για την πρόσληψη εργαζομένων.

Τον περασμένο Μάρτιο θυμίζουμε ότι η κινέζικη πολυεθνική με έδρα το Πεκίνο είχε ανακοινώσει το πλάνο της να εισέλθει στην αγορά των ηλεκτρικών αυτοκινήτων και ότι σκόπευε να επενδύσει 10 δις δολάρια μέσα στην επόμενη δεκαετία.

Υπενθυμίζουμε ότι η Xiaomi είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος κατασκευαστής smartphone στον κόσμο, πίσω από τη Samsung με βάση τα επίσημα στοιχεία του δεύτερου τριμήνου του 2021.

Μάλιστα, μόλις την περασμένη εβδομάδα, η Xiaomi ανακοίνωσε ότι εξαγόρασε τα δικαιώματα χρήσης της τεχνολογίας αυτόνομης οδήγησης της Deepmotion για ένα ποσό πάνω από 77 εκατομμύρια δολάρια, ώστε να ενισχύσει την έρευνα και την εξέλιξη των δικών της συστημάτων στον τομέα της αυτόνομης οδήγησης.

Ο απώτερος σκοπός του κινέζικου κολοσσού φαίνεται πως είναι να λανσάρει το δικό του ηλεκτρικό αυτοκίνητο μέσα στα επόμενα 10 χρόνια και για αυτό το λόγο έχει ξεκινήσει να διερευνά τις πιθανότητες συνεργασίας και βρίσκεται σε επαφή με πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες που είναι σαφώς πιο έμπειρες στο χώρο.