Χιλιάδες αυτοκίνητα βυθίζονται στις ανατολικές ακτές των Η.Π.Α.


Περισσότερα από τέσσερις χιλιάδες οχήματα μεταφέρει το φορτηγό πλοίο το οποίο βυθίζεται στις ανατολικές ακτές των Η.Π.Α.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 9/9/2019

Ένα φορτηγό πλοίο με περισσότερα από 4.000 οχήματα κινδυνεύει να βυθιστεί ανοιχτά της Georgia των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, την ίδια στιγμή που αγνοούνται τέσσερα μέλη του πληρώματός του.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες τα οχήματα προέρχονται από τον όμιλο Hyundai-Kia και είχαν προορισμό τις αγορές της Μέσης Ανατολής.

Τα 20 από τα 24 μέλη του πληρώματος έχουν ήδη διασωθεί από τις αμερικανικές αρχές, ενώ καταβάλλονται υπεράνθρωπες προσπάθειες ώστε να αποτραπεί η πλήρης βύθιση του φορτηγού πλοίου.

Για την ώρα δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια που οδήγησαν στη μερική βύθιση του πλοίου, το οποίο κατασκευάστηκε στην Ν. Κορέα το 2017 και έχει χωρητικότητα 6.993 οχημάτων.   

Aυτή δεν είναι η πρώτη φορά που το… πολύτιμο φορτίο ενός πλοίου κινδυνεύει με ολοκληρωτική καταστροφή. Το 2006 η βύθιση ενός φορτηγού πλοίου στις ακτές του Καναδά κατέστρεψε 4.703 οχήματα της Mazda αξίας 103 εκατομμυρίων δολαρίων.