Χωρίς οροφή, χωρίς όριο: Η Bugatti W16 Mistral Roadster «πιάνει» 420 km/h


Και χωρίς οροφή, και χωρίς όριο: η Bugatti W16 Mistral Roadster ξεπερνά τα 400 km/h και επιβεβαιώνει την φήμη της εταιρείας στο απόλυτα.

  • 11/11/2022

Τον περασμένο Αύγουστο, η Bugatti αποκάλυψε την W16 Mistral Roadster, που τόνισε πως κατασκευάστηκε με στόχο να γίνει το ταχύτερο κάμπριο όχημα στον πλανήτη.

Τώρα, η γαλλική φίρμα επιβεβαίωσε πως το roadster, που βασίζεται στη Chiron, φτάνει την τελική ταχύτητα των 420 km/h, και μάλιστα με ηλεκτρονικό περιοριστή.

Φυσικά, ένας μεγάλος «πονοκέφαλος» των ανθρώπων της Buggati ήταν και η οπισθέλκουσα, με δεδομένο ότι η Mistral δεν έχει μόνιμα τοποθετημένη οροφή, οπότε αλλάζει όλη η αεροδυναμική του αυτοκινήτου.

Για να μπορέσει η Bugatti να επιτύχει την αναγραφόμενη ταχύτητα, η Mistral έπρεπε να μπει στο mode Top Speed, το οποίο αλλάζει τη γωνία κλίσης της πίσω πτέρυγας, μειώνοντας σημαντικά το drag.

Η εταιρεία, πάντως, τονίζει πως το hypercar μπορεί να καταγράψει υψηλές τελικές ταχύτητες και να είναι σταθερό, χάρη στον μεγάλο πίσω διαχύτη και χωρίς επιπλέον οπισθέλκουσα.

Στην «καρδιά» της Mistral βρίσκεται έναςW16 κινητήρας, χωρητικότητας 8 λίτρων, με απόδοση 1.600 PS και ροπή που φτάνει τα 1.600 Nm. Έρχεται κατευθείαν από την Chiron Super Sport και Super Sport 300 , που κατέγραψαν τελική ταχύτητα 490 km/h στην πίστα δοκιμών Ehra Lessien της Volkswagen το 2019.

Μόλις 99 αντίτυπα της Mistral θα παραχθούν, με τις παραδόσεις να αρχίζουν το 2024.