Χωρίς SUV η Mitsubishi από Σεπτέμβριο


Τη διακοπή της εισαγωγής SUV στην ευρωπαϊκή αγορά από τον Σεπτέμβριο αποφάσισε η Mitsubishi, στο πλαίσιο  της νέας στρατηγικής που πρόκειται να ακολουθήσει εφεξής.

  • 10/8/2020

Μία ακόμα οδυνηρή απόφαση καλείται να πάρει η Mitsubishiδιακόπτοντας την εισαγωγή SUV μοντέλων στη αγορά της γηραιάς ηπείρου, αρχής γενομένης από τον Σεπτέμβριο του 2020.

Επί της ουσίας, η ιαπωνική φίρμα τερματίζει τη διάθεση των Eclipse Cross, ASX και Outlander PHEV στην Ευρώπη, στα οποία αναλογούν το 64% των πωλήσεων της ιαπωνικής φίρμας σε ευρωπαϊκό έδαφος.

Μετά από αυτήν την απόφαση, στην ευρωπαϊκή γκάμα της Mitsubishi παραμένουν μόνον το Spacestar και το L200, τα οποία σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες θα διατηρηθούν στην Ευρώπη έως και το τέλος της επόμενης χρονιάς.

Πριν από λίγες ημέρες, η Mitsubishi είχε ανακοινώσει την πρόθεσή της να αποσυρθεί σταδιακά από τις αγορές της γηραιάς ηπείρου στις οποίες δεν πρόκειται -μέχρι νεωτέρας- να λανσάρει νέα μοντέλα.

Να θυμίσουμε ότι η Mitsubishi ανήκει στον όμιλο αυτοκινητοβιομηχανιών Renault, γεγονός ωστόσο που δεν απέτρεψε την απόσυρσή της από τα ευρωπαϊκά δρώμενα και την αφοσίωσή της σε αγορές οι οποίες μπορούν να τις προσφέρουν υψηλότερη κερδοφορία.