Χωρίζουν οι δρόμοι Ferrari-Arrivabene


Ενόψει της νέας αγωνιστικής σεζόν, η Scuderia Ferrari αλλάζει τιμονιέρη, τοποθετώντας στη θέση του Maurizio Arrivabene τον μέχρι πρότινος τεχνικό διευθυντή της ομάδας, Mattia Binnoto.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 7/1/2019

Την ίδια στιγμή που η Ferrari διέψευδε τα σενάρια που ήθελαν τον Maurizio Arrivabene να βρίσκεται ένα βήμα πριν από την πόρτα της εξόδου, η ιταλική ομάδα βάζει τέλος στη συνεργασία της με τον ιταλό μάνατζερ, χρεώνοντας σε εκείνον την αποτυχία της να διεκδικήσει για μία ακόμα χρονιά έναν τίτλο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1.

Στη θέση του Maurizio Arrivabene τοποθετείται ο μέχρι πρότινος τεχνικός διευθυντής της Scuderia Ferrari, Mattia Binnoto, ο οποίος σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο αποτελεί επιλογή του προέδρου της Ferrari, John Elkann.

Για την ώρα δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση της ιταλικής ομάδας που να επιβεβαιώνει την απομάκρυνση του Maurizio Arrivabene, αυτό ωστόσο δεν αποκλείεται να συμβεί ακόμα και μέσα στην ημέρα.

Λίγες ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα ο ίδιος ο Maurizio Arrivabene χαρακτήριζε ως “fake news” τις φήμες περί αποχώρησής του, θεωρώντας μάλιστα πως είχαν σκοπό να δημιουργήσουν προβλήματα στο εσωτερικό της ομάδας.

Ο νέος επικεφαλής της Scuderia Ferrari, Mattia Binnoto, εργάζεται στην ομάδα του Maranelo από το 1995, ωστόσο, στη θέση του τεχνικού διευθυντή βρέθηκε μόλις το 2016 μετά την οικειοθελή αποχώρηση του James Alison.

Άγνωστο παραμένει ποιος θα είναι ο νέος τεχνικός διευθυντής της αγωνιστικής ομάδας της Ferrari, αν και με τα σημερινά δεδομένα, το πιθανότερο σενάριο είναι η αναβάθμιση ενός στελέχους της Scuderia.