Χρεώσεις «φωτιά» στο τιμολόγιο φόρτισης που συνοδεύει το VW ID.3


Τις χειρότερες δυνατές προβλέψεις επιβεβαιώνει το τιμολόγιο δημόσιας φόρτισης που συνοδεύει το πολλά υποσχόμενο VW ID.3.

  • 21/7/2020

Το ηλεκτροκίνητο VW ID.3 διατίθεται πλέον στην γερμανική αγορά, ωστόσο, η είδηση δεν προκύπτει ότι η γερμανική φίρμα κατάφερε να λύσει τα προβλήματα νεότητας ενός τετράτροχου που φιλοδοξεί να αλλάξει μια για πάντα τον χάρτη της αυτοκίνησης, αλλά από τα προγράμματα δημόσιας φόρτισης που το συνοδεύει.

Τα τελευταία προσφέρονται μέσω του δικτύου της Ionity, μιας εταιρείας που ιδρύθηκε από τις ισχυρότερες ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίας και η οποία χρεώνει και με το παραπάνω τη χρήση των ταχυφορτιστών της.

Στην περίπτωση του VW ID.3, αν επιλέξει κανείς το πρόγραμμα το οποίο δεν επιβαρύνει τον χρήστη με μηνιαίο πάγιο (We Charge Go) το κόστος ανά kwh είναι 0,55 ευρώ.

Αντιστοίχως, στο πρόγραμμα We Charge Plus με μηνιαίο πάγιο 9,99 ευρώ, το κόστος ανά kwh μειώνεται στα 0,30 ευρώ. Στις παραπάνω χρεώσεις προσθέστε τα 0,55 ή 0,30 ευρώ που η Ionity χρεώνει ανά συνεδρία.

Αυτό επί της ουσίας σημαίνει ότι μια πλήρης φόρτιση του VW ID.3 στο δίκτυο της Ionity θα κοστίζει ούτε λίγο ούτε πολύ από 14,7 ευρώ έως και 26,95 ευρώ, χωρίς φυσικά να συνυπολογίζει κανείς το κόστος του παγίου, όπου αυτό προβλέπεται, όπως και το τέλος ενεργοποίησης των 9,99 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συγκεκριμένες χρεώσεις συνοδεύουν μόνον τους ιδιοκτήτες του VW ID.3 καθώς για τους υπόλοιπους χρήστες της Ionity είναι ακόμα υψηλότερες.

Να θυμίσουμε ότι η Ionity είχε ανακοινώσει από την περασμένη χρονιά την αλλαγή της τιμολογιακής πολιτικής της, δημιουργώντας προβληματισμό σε σχέση με το ύψος των χρεώσεων με το οποίο θα έρθουν αντιμέτωποι οι χρήστες των ηλεκτρικών οχημάτων.