Χρηματοδότηση της Renault υποστηρίζει Γάλλος Υπουργός


Ο Γάλλος υπουργός οικονομίας και οικονομικών προειδοποίησε ότι εάν η Renault δεν λάβει οικονομική ενίσχυση υπάρχει κίνδυνος να σταματήσει τη λειτουργία της.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 22/5/2020

Ο κ. Bruno Le Maire, ο Γάλλος Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, σε ραδιοφωνική συνέντευξή του προειδοποίησε ότι εάν η Renault δεν λάβει σύντομα κρατική επιχορήγηση κινδυνεύει να οδηγηθεί σε κλείσιμο. Η γαλλική εταιρεία έχει πληγεί εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού και χρειάζεται υποστήριξη για να συνεχίσει τη λειτουργία την επιχειρηματική δραστηριότητά της. Απαντώντας σε σχετικά ερώτηση, ο κ. Le Maire δήλωσε: «Ναι, η Renault θα μπορούσε να εξαφανιστεί εάν δεν λάβει επιχορήγηση. Αυτή τη στιγμή παλεύει για την επιβίωσή της».

O Γάλλος Υπουργός τόνισε ότι ο κ. Jean-Dominique Senard, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Renault, προσπαθεί σκληρά και εκπονήσει ένα βιώσιμο επιχειρηματικό σχέδιο για την εταιρεία και έχει την υποστήριξη των μελών της κυβέρνησης. Ο κ. Le Maire επισήμανε ότι υπάρχει η πρόθεση να δοθεί δάνειο πέντε δισεκατομμυρίων ευρώ σε αυτή, ωστόσο ο ίδιος δεν έχει υπογράψει ακόμα τη σχετική απόφαση. Μάλιστα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει εγκρίνει τη χορήγηση του δανείου. Η Renault πρέπει να μειώσει τα λειτουργικά έξοδά της και να εξοικονομήσει δύο δισεκατομμύρια ευρώ εντός των επόμενων δύο ετών.

Μεταξύ των σχεδίων που επεξεργάζονται τα ανώτατα στελέχη της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας περιλαμβάνεται και το κλείσιμο ιστορικών εργοστασίων της όπως αυτά στο Flins-sur-Seine (κοντά στο Παρίσι) και στη Διέππη, ωστόσο ο κ. Le Maire δήλωσε ότι κατά την άποψή του δεν πρέπει να συμβεί αυτό και ότι η Renault θα στηριχτεί για να ξεπεράσει την οικονομική κρίση λόγω της πανδημίας.

Διαβάστε, επίσης: Η Renault, ο Alonso και ο ρόλος του Prost.