Χρήση μάσκας στο αυτοκίνητο: Πότε είναι υποχρεωτική, πώς θα αποφύγετε πρόστιμο €150


Η πανδημία του Covid-19 και η έξαρση των κρουσμάτων στην Ελλάδα έχει ενεργοποιήσει εκ μέρους της Πολιτείας αυστηρότερα μέτρα. Μεταξύ αυτών και η χρήση μάσκας στο αυτοκίνητο. Σε ποιες περιπτώσεις πρέπει να τη φοράμε και σε ποιες όχι για να κυκλοφορούμε νόμιμα.

  • 28/10/2020

Μια μικρή σύγχυση επικρατεί σχετικά με τη χρήση μάσκας στο αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα πολλοί οδηγοί να κινδυνεύουν με πρόστιμο 150 ευρώ, καθώς δεν γνωρίζουν τι τελικά ισχύει.

Πιο συγκεκριμένα, η χρήση της μάσκας προσώπου μέσα στο αυτοκίνητο είναι υποχρεωτική όταν σε αυτό επιβαίνουν άτομα που η σχέση τους ΔΕΝ είναι 1ου βαθμού!

Κάτι που πρακτικά σημαίνει, πώς η ΜΗ χρήση μάσκας επιτρέπεται μόνο όταν οι επιβάτες είναι μέλη της ίδιας οικογένειας (π.χ. γονείς μόνοι ή γονείς με τα παιδιά τους).

Υπενθυμίζεται πώς, στην περίπτωση που ο οδηγός είναι ο μόνος επιβάτης του αυτοκινήτου, τότε δεν απαιτείται η χρήση μάσκας, ενώ στις «πορτοκαλί» περιοχές επιτρέπεται οι επιβάτες μέσα στο αυτοκίνητο να είναι 4 μαζί με τον οδηγό, ενώ στις «κόκκινες» 3.

Κανένας περιορισμός δεν υφίσταται στο πόσοι επιβάτες θα βρίσκονται στο αυτοκίνητο (εντός των νόμιμων ορίων, όπως αυτά καθορίζονται από την άδεια του αυτοκινήτου), εφόσον οι επιβαίνοντες είναι γονείς μαζί με τα παιδιά τους.

Να σημειώσουμε σε αυτό το σημείο, πώς μαζί με τα μέτρα κατά του Covid-19 πρέπει να τηρούνται και τα μέτρα οδικής ασφάλειας. Είναι αδιανόητο να βλέπουμε σε αυτοκίνητα επιβάτες με μάσκες, αλλά χωρίς τη χρήση ζώνης ασφαλείας.

Μένουμε ασφαλείς. Η υγεία όλων μας προέχει!!!

Ακολουθήστε το CAR AND DRIVER στο NEWS GOOGLE για να μαθαίνετε τις ειδήσεις που αξίζουν