Χρωματισμοί και laser tattoo για το Tesla Cybertruck


Για μία ακόμα φορά η Tesla πρωτοπορεί. Το πολυαναμενόμενο Cybertruck δεν θα διατίθεται τελικά μόνο στη βασική, μεταλλική απόχρωση του χάλυβα αλλά οπτικά θα μπορεί να γίνει πραγματικά προσωπικό.

  • Μιχαλης Κατωποδης
  • 27/7/2020

Η όλη ιστορία με τη χρωματική παλέτα του Cybertruck κρατάει εδώ και αρκετό καιρό. Και παλαιότερα είχαμε αναφερθεί στο θέμα, καθώς οι μόνες φωτογραφίες της Tesla έδειχναν το αυτοκίνητο με την κλασική μεταλλική απόχρωση του κράματος του αμαξώματός του. Αρκετοί ρωτούσαν σε τι χρώματα θα είναι διαθέσιμο. Τότε, μάλιστα, ο Elon Musk, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, είχε δημοσιεύσει μία λακωνική απάντηση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, λέγοντας πως «θα μπορείτε να το κάνετε εσείς σε όποιο χρώμα και με όποια απεικόνιση θέλετε», χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Τώρα το τοπίο δείχνει να ξεκαθαρίζει λίγο. Χρησιμοποιώντας το twitter, κάποιος υπάλληλος της εταιρίας ανέβασε μία χρωματική παλέτα που προκύπτει όχι από τη βαφή με χρωστικές ουσίες αλλά από τη θερμική κατεργασία του χάλυβα. Σαν μέταλλο, το συγκεκριμένο κράμα αποκτά μία χαρακτηριστική απόχρωση εάν θερμανθεί σε υψηλή θερμοκρασία. Μέσω λοιπόν αυτού του τρόπου θα μπορεί κανείς να επιλέγει την απόχρωση που επιθυμεί. Μάλιστα και ο ίδιος ο Musk απάντησε στο tweet, λέγοντας ότι σίγουρα θα προτιμούσε το μπλε.

Πέραν του χρωματισμού, ωστόσο, οι κάτοχοι των Cybertruck έχουν μία ακόμα πρωτοποριακή εναλλακτική στη διάθεσή τους. Τα laser tattoo, τα οποία μπορούν πραγματικά να του δώσουν μία μοναδική εμφάνιση. Επιλέγοντας το σχέδιο της αρεσκείας τους έχουν τη δυνατότητα, με τη βοήθεια laser, να το χαράξουν στις επιφάνειες του οχήματος.

Αυτό πρακτικά αποτελεί μία μορφή τέχνης, αλλά και έκφρασης, που δεν είχε προσφερθεί ποτέ σε άλλο όχημα. Ιδιαίτερες λεπτομέρειες δεν υπάρχουν για το εάν η Tesla θα κάνει όλη τη δουλειά ή θα συνεργάζεται με εξωτερικούς συνεργάτες για το laser tattoo. Φανταζόμαστε όμως ότι τα σχέδια θα μπορούν να είναι κατ’ απαίτηση του αγοραστή και όχι στάνταρ, από τα φυλλάδια της εταιρίας. Με το Cybertruck να απέχει τουλάχιστον ένα χρόνο από την κυκλοφορία του, είναι σίγουρο ότι με τον καιρό θα δούμε και άλλα ενδιαφέροντα πράγματα γύρω από την κατασκευή του.