Χρονιά ρεκόρ για την Bentley το 2014


Αυξήθηκαν κατά 9% οι πωλήσεις της.

  • 16/1/2015

Η Bentley ενίσχυσε τη θέση της ως την παγκοσμίως πιο περιζήτητη μάρκα αυτοκινήτων πολυτελείας, αφού ανακοίνωσε ότι το 2014 ήταν χρονιά ρεκόρ για την εταιρεία. 11.020 αυτοκίνητα παραδόθηκαν, ενώ επιτεύχθηκε αύξηση 9% έναντι του 2013 (10.120 αυτοκίνητα). 

Οι πωλήσεις της Bentley στις σημαντικές περιοχές της Αμερικής, της Κίνας, της Ευρώπης συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου και της Μέσης Ανατολής είχαν μεγάλη αύξηση, με την Αμερική να διατηρεί την πρώτη θέση ενώ η Κίνα ακολούθησε στην δεύτερη θέση.

Στην επιτυχία αυτή σημαντικό ρόλο έπαιξε το λανσάρισμα των νέων μοντέλων Continental GT V8 S, GT Speed coupe και convertible καθώς και της  Flying Spur V8 την χρονιά του 2014.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Bentley, Wolfgang Dürheimer, δήλωσε: «Το 2014 χαρακτηρίζεται ένα εξαιρετικό έτος για την Bentley, καθώς πραγματοποιήσαμε ρεκόρ πωλήσεων. Παραδώσαμε περισσότερα αυτοκίνητα από ποτέ και στα 96 χρόνια ιστορίας της εταιρείας, σήμερα  δραστηριοποιούμαστε στις πιο πολλές αγορές από οποιαδήποτε άλλη στιγμή. Φθάνοντας σε μια χρονιά ορόσημο για την μάρκα, ετοιμαζόμαστε για την παραγωγή ενός πολυτελούς SUV το όνομα του οποίου ανακοινώθηκε στην έκθεση του Detroit και είναι BENTAYGA, θέτοντας έτσι τον πήχη πιο ψηλά για το μέλλον και με σκοπό να διατηρήσουμε την σημαντική περίοδο αυτής της επιτυχίας».

O Υπουργός Οικονομικών, George Osborne, δήλωσε: «Η Bentley είναι μια χαρακτηριστική Βρετανική μάρκα με επιτυχία στις εξαγωγές της ανά τον κόσμο. Οι πρόσφατες αποφάσεις για να επενδύσει μαζικά στη δημιουργία ενός κέντρου έρευνας και ανάπτυξης ενώ παράλληλα να δημιουργηθούν κοντά στις 1.000 θέσεις εργασίας, είναι μια καταπληκτική είδηση για την Βρετανία και το Crewe όπου κατασκευάζονται τα μοντέλα της. Θέλω η Βρετανία να είναι μια χώρα όπου οι εταιρείες θα  θέλουν να επενδύσουν, να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας υψηλής ειδίκευσης, να κάνουμε εξαγωγές. Είμαι πολύ ικανοποιημένος που η Bentley είχε μια τόσο πετυχημένη χρονιά σε όλους αυτούς τους τομείς».

Η νούμερο ένα αγορά της Bentley σε όλο το 2014 ήταν αυτή της Αμερικής,  η οποία έκλεισε τη χρονιά με την παράδοση 3.186 αυτοκίνητων έναντι του 2013 με 3.140. Αυτό αντιπροσωπεύει το 29% των παραδόσεων σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η Κίνα παρέμεινε η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά της Bentley, με 2.670 αυτοκίνητα που παραδόθηκαν συνολικά κατά τη διάρκεια του έτους, έναντι του προηγούμενου με 2.191 αυτοκίνητα.

Στην Ευρώπη, οι παραδόσεις αυξήθηκαν κατά 4%, με 1.539 αυτοκίνητα που παραδόθηκαν σε  πελάτες. Στην εγχώρια αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου, η Bentley συνέχισε την πολύ καλή της απόδοση παραδίδοντας 1.387 αυτοκίνητα έναντι των 1.381 αυτοκινήτων που παρέδωσε το 2013.

Συνολικά αυτό σημαίνει ότι η Bentley εξήγαγε το 87% των αυτοκινήτων της σε πελάτες σε όλο τον κόσμο.

Η αυξανόμενη παρουσία της Bentley στην Μέση Ανατολή και την Ασία οδήγησε σε παραδόσεις - ρεκόρ στις δύο  αυτές αγορές.

Οι πωλήσεις στη Μέση Ανατολή ενισχύθηκαν λόγω της ναυαρχίδας της Bentley, τη Mulsanne, με αύξηση των συνολικών παραδόσεων κατά 7% και παραδόσεις 1.263 αυτοκινήτων (2013: 1.185).

Στην Ασία, τέλος, οι παραδόσεις το 2014 αυξήθηκαν κατά 48% με 669 αυτοκίνητα (452 αυτοκίνητα το 2013) ενώ στην  Ιαπωνία η αύξηση ήταν 5% με παραδόσεις 306 αυτοκινήτων έναντι 291 το 2013.