Χρόνος-ρεκόρ για τη BMW M3 Touring στο Nurburgring (video)


H νέα BMW M3 Touring των 510 PS είναι το πιο γρήγορο station wagon στην "Πράσινη Κόλαση" σταματώντας το χρονόμετρο στο 7:35.06.

  • 17/6/2022

Έχοντας φτάσει μια… ανάσα από την επίσημη παρουσίασή της η BMW M3 Touring κατάγραψε ένα σημαντικό ρεκόρ στο «βιογραφικό» της σημειώνοντας τον ταχύτερο χρόνο για station wagon στο Nurburgring με 7:35.06. Συνεπώς με αυτή την επίδοση έκανε… χαρτοπόλεμο το 7:45 που είχε πετύχει το 2017 η Mercedes-AMG E63 S με οδηγό τον Christian Gebhardt από το Sport Auto.

Η νέα πρόταση των Βαυαρών θα είναι διαθέσιμη στην έκδοση Competition X-Drive και κάτω από το καπό της θα βρίσκεται ένας 3λιτρος twin-turbo κινητήρας των 510 PS και των 650 Nm ροπής, με τη δύναμη να μεταφέρεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβώτιου ταχυτήτων των 8 σχέσεων.

Από εκεί και πέρα οι διαφορές με τη sedan έκδοση θα είναι ελάχιστες με τις πιο σημαντικές να εντοπίζονται στο σετάρισμα των αναρτήσεων και στην ευρυχωρία, κυρίως στον χώρο αποσκευών.

Θυμίζουμε πως πριν από λίγο καιρό η BMW έδωσε δημοσίευσε video στο οποίο παρουσιάζει την διαδικασία παραγωγής του νέου μοντέλου καθώς και ένα ακόμα μέσα από το οποίο ο επικεφαλής του τμήματος Driving Dynamics, Klaus Huber, παρουσιάζει τα σημεία που το κάνουν ξεχωριστό.  

H BMW M3 Touring αναμένεται να κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood το οποίο ανοίγει τις πύλες του στις 23 Ιουνίου 2022 ενώ όπως έχει γίνει γνωστό η διάθεσή της θα γίνει αποκλειστικά στην ευρωπαϊκή αγορά.

Δείτε το video την BMW M3 Touring στο Nurburgring…