"Χρυσοί Σκούφοι 2015" με τη σφραγίδα της Volvo


ΓΙΑ 4Η ΣΥΝΕΧΗ ΧΡΟΝΙΑ Η VOLVO ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟ ΘΕΣΜΟ

  • 30/4/2015

Για μία ακόμη χρονιά, τέταρτη στη σειρά, η Volvo Car Hellas ήταν χορηγός των Χρυσών Σκούφων, του καταξιωμένου θεσμού που για είκοσι δύο συναπτά έτη προβάλλει και βραβεύει την υψηλή γαστρονομία στην Ελλάδα. Η υποστήριξη της Volvo Car Hellas στο θεσμό αναδεικνύει δύο κυρίαρχα στοιχεία του DNA της σουηδικής μάρκας:τη σκανδιναβική φιλοσοφία ζωής και τη διακριτική πολυτέλεια, όπως αυτά αντανακλώνται και στη διεθνή υψηλή γαστρονομία. Με διαφορετική αφετηρία και αντικείμενο, Volvo και Χρυσοί Σκούφοι προάγουν τη σύγχρονη εκλεπτυσμένη δημιουργία, απευθυνόμενοι σε μοντέρνους ανθρώπους με υψηλή αισθητική, που εκτιμούν το ευ ζην και τις αξίες που κρύβονται σε κάθε πτυχή της ζωής.

Η φετινή τελετή απονομής ανέδειξε μεγάλο νικητή το Σεφ Έκτορα Μποτρίνι, ο οποίος είδε και τα τρία του εστιατόρια, σε Αθήνα, Κέρκυρα και Ρόδο να βραβεύονται με κορυφαίες διακρίσεις! Μάλιστα, το κερκυραϊκό «Etrusco» βρέθηκε στην κορυφή των εστιατορίων για τρίτη συνεχή χρονιά, αποσπώντας δύο Χρυσούς Σκούφους! Από ένα Χρυσό Σκούφο έλαβαν τα άλλα δύο εστιατόρια του Έκτορα Μποτρίνι, το «Botrini’s» στην Αθήνα και το «Botrini’s Rodi», στη Ρόδο. Ενδεικτικό των αυστηρών κριτηρίων αξιολόγησης του θεσμού είναι ότι για το 2015 μόνο δύο εστιατόρια σε όλη την Ελλάδα βραβεύτηκαν με δύο Χρυσούς Σκούφους, τα «Etrusco» και «Funky Gourmet».

Η φετινή, 22η τελετή απονομής πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 20 Απριλίου 2015στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρεταννία», την είσοδο του οποίου στόλιζαν εντυπωσιακά διακοσμημένα δύο μοντέλα της Volvo. Ένα XC60και ένα S60, αμφότερα σε έκδοση D4, με τους νέους δίλιτρους κινητήρες Drive-E.

Για το 2015, με Χρυσό Σκούφο βραβεύτηκαν 22 εστιατόρια και με Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας 34, απ’ όλη την Ελλάδα. Τα βραβεία στους νικητές απένειμαν ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Volvo Car Hellas Γιάννης Πετούλης, ο country business manager της Nestle Waters Δημήτρης Χανιόγλου, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, η δημοτική σύμβουλος Αθήνας και εκπρόσωπος του δημάρχου Αθηναίων Πόπη Διαμαντάκου, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων Ανδρέας Ανδρεάδης, ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ Πάνος Λειβαδάς και η εκδότρια του περιοδικού «Αθηνόραμα» Άννη Ηλιοπούλου.

Το «παρών» στην τελετή απονομής έδωσαν σημαντικοί θεσμικοί παράγοντες, γνωστοί επιχειρηματίες και φορείς από το χώρο του τουρισμού, δημοσιογράφοι και πολλοί γνωστοί Έλληνες καλλιτέχνες.Παρουσιαστές της βραδιάς ήταν ο Δημήτρης Αντωνόπουλος, γαστρονομικός συντάκτης του περιοδικού «Αθηνόραμα» και ο δημοσιογράφος Ορέστης Ανδρεαδάκης.