Yaris Hybrid: "Origine France Garantie"


Η Toyota ξεπέρασε την παραγωγή 200.000 Yaris Hybrid στη Valenciennes της Γαλλίας.

  • 14/10/2015

Το 200.000ό Toyota Yaris Hybrid ‘Made in Valenciennes’ πέρασε από τη γραμμή παραγωγής του εργοστασίου στις 5 Οκτωβρίου. Το επετειακό Toyota Yaris Hybrid είναι μία High έκδοση σε Pure White και έχει αποδέκτη ένα Γάλλο πελάτη.

Στο εργοστάσιο της Valenciennes κατασκευάζονται πάνω από 300 οχήματα Yaris Hybrid την ημέρα. Η παραγωγή αυτή αντιπροσωπεύει σχεδόν το 40% της συνολικής παραγωγής Yaris, που ξεκίνησε από 25% τον Απρίλιο του 2012 όταν το εργοστάσιο της Toyota στη Β. Γαλλία άρχισε να παράγει την υβριδική έκδοση Yaris. Το αυξημένο ποσοστό αποδεικνύει όχι μόνο την επιτυχία της υβριδικής τεχνολογίας Toyota αλλά και τη δημοτικότητα του Yaris.

Το Yaris είναι μακράν το bestseller της Toyota επί Ευρωπαϊκού εδάφους. Το 2014, η Toyota Motor Europe πούλησε 181.105 Yaris, που σημαίνει ότι ένα στα πέντε Toyota που πωλούνται στην Ευρώπη είναι Yaris. Από αυτά, το ένα τρίτο είναι υβριδικά (58,530).

Η Γαλλία έρχεται πρώτη στη λίστα με τις μεγαλύτερες αγορές προορισμού, απορροφώντας το 20% της παραγωγής Yaris Hybrid, και ακολουθούν η Ιταλία και η Βρετανία, κάθε μία από τις οποίες έχει μερίδιο 16% στην παραγωγή των υβριδικών.

Κάθε Yaris Hybrid εφοδιάζεται με ένα βενζινοκινητήρα 1.5 lit και έναν ηλεκτροκινητήρα. Όπως συμβαίνει σε όλα τα υπόλοιπα πλήρως υβριδικά μοντέλα Toyota, η μπαταρία επαναφορτίζεται κατά το φρενάρισμα και την επιτάχυνση (χωρίς σύνδεση σε ηλεκτρική πρίζα).

Το Toyota Yaris Hybrid καταναλώνει ελάχιστα, μέχρι 3,3 l/100 km και εκπέμπει μόνον 75g CO2/km, που σημαίνει ότι είναι το υβριδικό μοντέλο με τις λιγότερες εκπομπές CO2 (non plug in) της αγοράς σύμφωνα με τις δοκιμές ADEME .

Το Yaris Hybrid φέρει την ετικέτα «Origine France Garantie» από τον Αύγουστο του 2012 και κατασκευάζεται από τους 3800 εργαζόμενους του εργοστασίου της Toyota στη Valenciennes.