Υβριδικές εκδόσεις για τα Ford S-MAX και Galaxy


Η FORD ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕ ΥΒΡΙΔΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗ ΚΙΝΗΤΗΡΑ ΤΩΝ S-MAX ΚΑΙ GALAXY ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΘΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΗΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 24/1/2020

Όπως έγινε γνωστό, η Ford σκοπεύει να διατηρήσει στο εμπορικό προσκήνιο τα S-MAX και Galaxy με τη δημιουργία εκδοχών που θα έχουν υβριδικής διάταξης κινητήρα. Με αυτό τον τρόπο, τα στελέχη της εταιρείας θεωρούν ότι θα καταφέρουν να κάνουν τα συγκεκριμένα μοντέλα πιο ελκυστικά προς τους υποψήφιους αγοραστές και θα μειώσουν την εκπομπή ρύπων και διοξειδίου του άνθρακα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώνουν από τη Ford, τα περισσότερα αυτοκίνητα των δύο μοντέλων αγοράζονται από τους ιδιοκτήτες τους με πετρελαιοκινητήρα. Πλέον, θα είναι διαθέσιμα και με τον βενζινοκινητήρα χωρητικότητας 2,5 λίτρων ο οποίος με την υβριδική διάταξη έχει μέγιστη ισχύ 200 PS και θα εκπέμπει 140 g/km διοξειδίου του άνθρακα, βάσει του πρωτοκόλλου «WLTP». 

Οι υβριδικές εκδόσεις των S-MAX και Galaxy θα κατασκευάζονται στο εργοστάσιο της «Μπλε Οβάλ» το οποίο βρίσκεται στη Βαλένθια, μαζί με τις υπόλοιπες εκδοχές των δύο πολυχρηστικών μοντέλων. Η Ford ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει 42.000.000 ευρώ για την προσαρμογή των γραμμών παραγωγής αλλά και για τη δημιουργία των κατάλληλων υποδομών για την κατασκευή των μπαταριών ιόντων-λιθίου που απαιτούνται. Τέλος, ανακοινώθηκε ότι εκεί θα παράγονται και οι υβριδικές εκδόσεις του καινούργιου Kuga αλλά και του Mondeo.