Υβριδική τεχνολογία e:HEV για το νέο Honda HR-V


H Honda ανακοίνωσε ότι το καινούργιο HR-V θα παρουσιαστεί επίσημα στις 18 Φεβρουαρίου και θα διαθέτει το υβριδικής διάταξης κινητήριο σύστημα που ονομάζει με την κωδική ονομασία e:HEV.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 18/1/2021

Το καινούργιο HR-V αναμένεται με ενδιαφέρον στην αγορά των crossover οχημάτων, όχι μόνο από τους φίλους της Honda αλλά και από το ευρύτερο αγοραστικό κοινό. Δεν είναι μόνο το στυλ και η φιλοσοφία που υιοθετεί η ιαπωνική εταιρία στα μοντέλα της αυτά που προκαλούν την προσμονή, είναι και η τεχνολογία υβριδικής διάταξης που έχει αναπτύξει. Το σύστημα e:HEV, όπως το ονομάζει, εφαρμόστηκε ήδη στο καινούργιο Jazz που παρουσιάστηκε πέρυσι, θα υπάρχει και στο νέο HR-V.

Προς το παρόν, δεν έχουν γίνει γνωστές λεπτομέρειες τόσο για το αυτοκίνητο καθαυτό όσο και για την απόδοση του υβριδικού συστήματος. Εάν αυτό είναι ακριβώς το ίδιο με του νέου Jazz, θυμίζουμε ότι η μέγιστη συνδυαστική ισχύς του φτάνει τους 109 PS και αποτελείται από τον 1.5 i-VTEC κινητήρα και δύο ηλεκτροκινητήρες.

Με το νέο καινούργιο HR-V αρχίζει να υλοποιείται εντονότερα η στρατηγική της Honda η οποία ονομάζεται «Electric Vision» και η οποία προβλέπει τον εξηλεκτρισμό όλων των μαζικής παραγωγής μοντέλων της που θα διαθέτει στην Ευρώπη, ως το 2022. Η εταιρεία έδωσε στη δημοσιότητα μία σκοπίμως θολή φωτογραφία του νέου μοντέλου στην οποία διακρίνεται το πίσω πλαϊνό μέρος του. Σε αυτή, μπορούμε να δούμε ότι αυτό είναι έντονα κεκλιμένο, θέλοντας να τονίσει ότι θα έχει έναν πιο σπορτίβ χαρακτήρα από τους άμεσους εμπορικούς ανταγωνιστές του.