Υβριδικό Honda CR-V με δίλιτρο i-VTEC


Η ιαπωνική εταιρία θα εισάγει από τις αρχές του νέου έτους μία υβριδική έκδοση του CR-V που θα είναι η πρώτη της νέας hybrid σειράς.

  • 20/9/2018

Από τον επόμενο μήνα θα είναι διαθέσιμο και στην ελληνική αγορά το νέο Honda CR-V που θα πωλείται στην έκδοση με τον turbo 1.5 i-VTEC που γνωρίσαμε για πρώτη φορά μέσα από το εξαιρετικό Civic. Εδώ να πούμε πως το νέο CR-V δεν έχει πετρελαιοκίνητη έκδοση και οι Ιάπωνες πιστεύουν πως το κενό αυτό θα μπορεί εν μέρει να καλύψει η νέα υβριδική έκδοση.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία για την κατανάλωση και την εκπομπή ρύπων αλλά ένα σχεδιάγραμμα μας εξηγεί αρκετά για τον τρόπο λειτουργίας. Καταρχήν να πούμε πως η συνδυαστική απόδοση του συστήματος i-MMD (intelligent Multi-Mode Drive) φτάνει τους 184 PS και τα 315 Nm.

Το σύστημα περιλαμβάνει έναν δίλιτρο i-VTEC με δύο ηλεκτροκινητήρες. Ο οδηγός δεν χρειάζεται να κάνει κάτι και αυτόματα εναλλάσσονται τρία προγράμματα κίνησης: τα EV Drive για καθαρή ηλεκτροκίνηση και όσο αυτονομία προσφέρουν οι μπαταρίες λιθίου-ιόντων 1,3 kWh και τα Hybrid Drive και Engine Drive.