Υβριδικό το επόμενο Honda Civic Type R;


Τα πρώτα μηνύματα έρχονται από το σαλόνι τη Γενεύης όπου η Honda προανήγγειλε τα μελλοντικά της ηλεκτροϋβριδικά πλάνα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 8/3/2019

Η Honda έχει ήδη λανσάρει το υβριδικό CR-V και στην ελβετική έκθεση παρουσίασε ένα πολύ ενδιαφέρον ηλεκτρικό αυτοκίνητο που στο τέλος του χρόνου θα περάσει στην παραγωγή. Μάλιστα στην Γενεύη οι Ιάπωνες ανακοίνωσαν την πρόθεση τους όλη η ευρωπαϊκή της γκάμα να αποτελείται από ηλεκτρικά/plug-in υβριδικά συστήματα κίνησης μέχρι το 2025.

Ο νέος στόχος επιταχύνει το στόχο που είχε τεθεί το 2017 για τον εξηλεκτρισμό των 2/3 των πωλήσεών της μάρκας μέχρι το 2025, και γίνεται πλέον πρώτη προτεραιότητα για την παγκόσμια μετάβαση της Honda στην ηλεκτροκίνηση, στο πλαίσιο του οράματός της για το 2030.

Η είδηση αυτή αυτόματα πυροδότησε τις φήμες για την επόμενη γενιά του Honda Civic Type R που πιθανότατα θα έχει υβριδική τεχνολογία. Η λογική λέει πως θα υπάρχει ηλεκτρικό μοτέρ σε ρόλο booster που θα ενισχύει την απόδοση του μοτέρ και παράλληλα θα μειώνει την κατανάλωση. Μία τέτοια διάταξη θα μπορούσε να είναι μια βαριά εξέλιξη του τελευταίου CR-Z. Πάντως, θεωρείται απίθανο να δούμε plug-in επόμενο Type-R και σε καμία περίπτωση δεν θα είναι ηλεκτρικό. Πάλι καλά…