YouTuber ξόδεψε 60.000 δολάρια σε... πλημμυρισμένα Tesla (video)


Ένας YouTuber «έσωσε» τέσσερα Tesla από... πνιγμό, αφού είχαν ήδη όμως υποστεί αρκετές ζημιές από μία πλημμύρα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: B is for Build - YouTube
  • 29/1/2023

Τα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα φέρουν πάντα ένα ρίσκο, ως προς την κατάσταση και τη λειτουργικότητά τους, αλλά και το πόσο καλά τους είχε φερθεί ο προηγούμενος ιδιοκτήτης τους. Ο YouTuber B Is For Build πήρε αυτό το ρίσκο πολύ σοβαρά... χωρίς να το υπολογίζει βέβαια καθόλου.

Ο αμερικανός αγόρασε όχι ένα, αλλά 4 Tesla που είχαν υποστεί εκτεταμένες ζημιές από μία πλημμύρα, χωρίς να γνωρίζει την ακριβή κατάστασή τους, και χωρίς να τα έχει δει από κοντά. Είναι η πρώτη φορά που ένα -ή μάλλον 4- ηλεκτρικό όχημα κάνει την εμφάνισή του στο συγκεκριμένο κανάλι, το οποίο είναι γνωστό για τις μετατροπές και τροποποιήσεις που κάνει, όπως για παράδειγμα μία Lamoborghini με κινητήρα LS.

Το κανάλι δημιουργήθηκε από τον Chris Steinbacher, ο οποίος εξήγησε στο παρακάτω video ότι αγόρασε τα εν λόγω Tesla προκειμένου να χρησιμοποιήσει μέρη τους, όπως για παράδειγμα τις μπαταρίες και τους ηλεκτροκινητήρες, ως ανταλλακτικά για επόμενα εξηλεκτρισμένα πρότζεκτ του. Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για τρία Model S, που φέρουν αρκετές και διαφορετικές ζημιές, και ένα Model 3 Performance που είναι σε καλύτερη κατάσταση, αφού είναι λειτουργικό, όμως έχει κι αυτό τις δικές του «πλημμυρισμένες» βλάβες.

Στην πρώτη προσπάθεια του Steinbacher να βάλει μπρος το σύστημα 12V ενός εκ των οχημάτων, τα πράγματα δεν πήγαν και τόσο καλά. Σπίθες πετάχτηκαν, ενώ μία έντονη μυρωδιά θείου απλώθηκε, όπως είπε ο ίδιος στο video. Ο αμερικανός δεν αποκάλυψε πως σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τα μέρη που θα αντλήσει από τα Tesla που αγόρασε έναντι 60.000 δολαρίων, όμως το μόνο σίγουρο είναι ότι το εγχείρημα στο οποίο θα αξιοποιηθούν θα ικανοποιήσει τόσο τους fans της ηλεκτροκίνησης, αλλά και τους petrolheads, με τον B Is For Build να κάνει τα μαγικά του για ακόμα μία φορά.

Δείτε τη συλλογή των «πνιγμένων» Tesla: