Υπάρχει περίπτωση να διευρύνει η Alfa Romeo την GTA γκάμα της;


ΤΙ ΛΕΤΕ; ΜΕΤΑ ΤΗΝ GIULIA GTA ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΘΑΡΟΑΙΜΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ SUV ΤΗΣ ΜΑΡΚΑΣ;

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 2/4/2020

Πριν κάποιες ημέρες η Alfa Romeo, προκειμένου να γιορτάσει και την 110η επέτειο από την ίδρυσή της αναβίωσε τη θρυλική επωνυμία GTA. Με απώτερο στόχο φυσικά τη δημιουργία ενός ακόμα πιο σπορ χαρακτήρα, ειδικά από τη στιγμή που δεν προβλέπονται διάδοχοι για τα κουπέ της μάρκας, την 8C και την 4C.

Έτσι λοιπόν το ρόλο της σπορ βιτρίνας τον έχει αναλάβει η Giulia GTA, ενώ το ερώτημα όλων των οπαδών της μάρκας, που ειδικά στην χώρα μας χαρακτηρίζονται από φανατισμό, είναι αν θα διευρυνθεί η γκάμα των GTA. Με προφανή προσθήκη μια αντίστοιχη Stelvio.

Από την πλευρά της η ιστορική ιταλική εταιρεία αποκλείει αυτό το ενδεχόμενο. Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του επικεφαλής του marketing της Fabio Migliavacca, ο οποίες είπε ως «η GTA είναι μια ιδιαίτερα σημαντική επωνυμία για την Alfa Romeo.

Γεγονός είναι πως το ενδεχόμενο μιας Stelvio GTA συζητήθηκε αλλά μάλλον δεν θα ήταν σύμφωνο με τις προσδοκίες των πελατών. Κι αυτό γιατί μια GTA πρέπει να είναι η καλύτερη στην πίστα και σίγουρα η Stelvio με το πιο υψηλό κέντρο βάρους θα υπολείπεται στον τομέα αυτό σε σχέση με τη Giulia».

Εμείς από την πλευρά μας πάντως μπορούμε κάλλιστα να φανταστούμε και μια Giulietta GTA. Αρκεί βέβαια οι Ιταλοί να το πάρουν απόφαση και να παρουσιάσουν μια διάδοχο το σπορτίφ hatch τους.